„Nečistoty“ ve vakcíně proti covidu. Hrozba! V Kanadě vymazáno. Na nejvyšších místech

27.02.2024 18:02 | Monitoring

Dva vysocí úředníci kanadského ministerstva zdravotnictví, kteří mají finální pravomoc v oblasti schvalování nových vakcín, vyřadili z výzkumné zprávy zmínky o „vysokém stupni nečistoty“ v mRNA vakcínách na covid-19. Podle zprávy vrchní kanadské imunoložky Dr. Kleinové přibližně 8 % proteinů vytvořených injekcemi mRNA byly tzv. frameshift proteiny. Tyto nechtěné proteiny přitom mohou podle některých odborníků způsobovat autoimunitní onemocnění.

„Nečistoty“ ve vakcíně proti covidu. Hrozba! V Kanadě vymazáno. Na nejvyšších místech
Foto: z internetu
Popisek: vedlejší účinky vakcín proti covid-19 (Neviditelná krize)

Koncem loňského roku kanadské ministerstvo zdravotnictví (Health Canada, HC) pověřilo své zaměstnance, aby vypracovali rychlé posouzení a přezkoumání výzkumného článku imunoložky a výzkumnice v oblasti veřejného zdraví Dr. Jessicy Roseové.

Vědecký příspěvek Roseové pojednával o objevu frameshift proteinů, kdy vědci zjistili, že injekce mRNA, které dávají buňkám instrukce k vytvoření spike proteinu viru SARS-CoV-2, aby vyvolaly imunitní reakci, produkují také další nezamýšlené neboli frameshiftované proteiny, které jsou schopny vyvolat imunitní reakci. Výzkumníci odhadli, že přibližně 8 % proteinů vytvořených injekcemi mRNA je frameshiftovaných.

Dr. Roseová ve svém článku napsala, že jednou z jejích obav je, že tyto „nechtěné proteiny“ se vytvářejí u mnoha lidí, kteří dostali injekce na covid-19, a že to „může vést k autoimunitním a jiným problémům“.

Vrchní lékařská poradkyně HC Dr. Agnes Kleinová ve svém interním hodnocení dále pracovala s těmito informacemi o tom, že frameshifting je na úrovni přibližně 8 %. „Pokud bychom to považovali za nečistotu při výrobě nebo za součást nečistoty, která může vzniknout při vstřebávání léčiva do metabolismu, což se v jiných případech stává, museli bychom to považovat za vysokou úroveň nečistoty,“ napsala v e-mailu úředníkům ministerstva podle informací deníku Epoch Times.

Dr. Kleinová dodala, že nečistoty a metabolické odchylky obvykle nepřesahují jedno nebo dvě procenta. V případě, že jsou tyto úrovně vyšší, „je třeba to prozkoumat a zdůvodnit“, uvedla. „Skutečnost, že u DNA vakcíny nedochází k frameshiftingu, může hovořit ve prospěch DNA vakcín a celkově možná proti mRNA vakcínám,“ dodala.

Navzdory vyslovení těchto obav ale doktorka Kleinová v e-mailu obsahujícím její hodnocení pro vyšší úředníky uvedla, že se „v tomto ohledu není čeho obávat“.

I tak ale její hodnocení vyvolalo obavy v nejvyšších kruzích kanadského ministerstva zdravotnictví. „Musíme postupovat opatrně ohledně zprávy o nečistotách, kterou vložila Dr. Agnes Kleinová,“ napsal vrchní poradce HC Poovadan Anoop v e-mailu ze 14. prosince 2023. E-mail byl adresován jeho nadřízené Sophii Sommererové, která je zodpovědná za schvalování vakcín.

Anoop se své nadřízené tázal, zda je velký problém hodnocení Kleinové, že vakcíny obsahují 8 % nečistot. „Znamená to, že s úrovní těchto nečistot by vakcíny neprošly bez ohledu na to, že tyto nechtěné proteiny nejsou škodlivé?“ zeptal se Anoop ve svém e-mailu.

Vysoký úředník poté raději zmínky o frameshiftingových proteinech z výzkumné zprávy vyškrtl. Odvolal se přitom na jinou výzkumnou zprávu, která tou dobou vyšla v časopise Science. Článek v časopise Science obavy zlehčuje a nese název „mRNA vakcíny mohou vytvářet nechtěné proteiny, ale neexistují důkazy o škodlivosti“. V jeho úvodu se tvrdí, že vakcíny covidu-19 „zachránily miliony životů“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Jakub Makarovič

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nejen nechtěné proteiny, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 27.02.2024 19:49:08
Ve vakcínách byly zjištěny i grafeny, glykoly a jiné neobvyklé "dobroty". Proč tam byly ?

|  10 |  0

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…