„Nevěřte Obamovi. Bidena nepodporuje.“ Vyneseny důvěrně informace

01.07.2024 12:05 | Zprávy

Americký publicista Tucker Carlson vynesl ze zákulisí některé informaci o úřadujícím prezidentovi Joe Bidenovi, který i přes blížící se 82. narozeniny hodlá zůstat prezidentem. Nemalé napětí podle Carlsona panuje i mezi Bidenem a Barackem Obamou, kterému Biden dělal dlouhá léta viceprezidenta.

„Nevěřte Obamovi. Bidena nepodporuje.“ Vyneseny důvěrně informace
Foto: archív autora
Popisek: Obama

Po nezvládnuté televizní debatě s Donaldem Trumpem se vyrojily úvahy, zda by Biden raději neměl vzdát prezidentské klání a dát přednost někomu mladšímu.

V tu chvíli se Obama na sociální síti X Bidena zastal a konstatoval, že prezidentův výkon v první letošní televizní debatě sice nebyl nijak oslnivý, ale prezidentský zápas je pořád zápasem mezi Donaldem Trumpem, který lže a hraje jen na sebe, a mezi Bidenem, který Američanům říká pravdu a pracuje v jejich prospěch.

K Obamovu komentáři se vyjádřil konzervativní americký novinář Tucker Carlson.

„Obamův tweet podporující Joe Bidena byl neupřímný. V soukromí Obama říká lidem, že Biden nemůže vyhrát, a proto je pro otevřenou úmluvu. Obama neřekne, koho podporuje. … Vztahy mezi Obamovými a Bidenovými nebyly nikdy vřelé. Občas byli nepřátelští. Ale v poslední době se dále zhoršily, většinou kvůli Jill Bidenové. V hodinách a dnech po debatě držela svého manžela mimo dosah každého, kdo by ho mohl přesvědčit, aby vzdal kandidaturu. Jill Bidenová je hybnou silou kampaně za znovuzvolení svého manžela, stejně jako v roce 2020, kdy ho ostatní členové rodiny (včetně Bidenovy sestry Val) považovali za příliš handicapovaného na to, aby kandidoval. Další generace potenciálních demokratických kandidátů to všechno chápe jako příležitost a krouží, zejména Gretchen Whitmerová, která se agresivně prosazuje,“ napsal Carlson na sociální síti X.

Tucker Carlson promlouvá

Gretchen Esther Whitmerová je americká politička, od roku 2019 guvernérka státu Michigan. Je členkou Demokratické strany, již reprezentovala v Kongresu za stát Michigan v letech 2001–2006 a následně v michiganském Senátu v letech 2006 až 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

mír

To, že si většina lidí přeje mír, je logické a pochopitelné, ale zeptám se vás jinak. Když Ukrajina teď přistoupí na podmínky Ruska, vzdá se části svého území a zaváže se nevstoupit do NATO ani EU nebude tak její dosavadní snaha ubránit se, při které vyhaslo spousta životů úplně zbytečná? A má vůbec...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 10 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Rusové se zlepšují. Velice. A nejen na Ukrajině, zní

9:31 Rusové se zlepšují. Velice. A nejen na Ukrajině, zní

Rusové předvádějí na ukrajinské frontě koordinované útoky. Souhra mezi údery na Časiv Jar, Toretsk a…