„Nikomu jsem nechyběla.“ Eva Holubová do Varů nevyrazila. Kvůli Ukrajině

07.07.2022 21:10 | Ze sítí

Herečka Eva Holubová se na svém instagramu veřejně podělila o strasti, které prožívá – a jak jí při nich pomáhá například Olga Havlová, první manželka československého a později českého prezidenta. Vysvětlila, co jí bránilo v účasti na filmovém festivalu v Karlových Varech. A spolu s tím také představila nový podcast, s nímž se rozhodla bourat společně se svou dcerou společenské tabu o tom, co se děje s ženským tělem v době menopauzy.

„Nikomu jsem nechyběla.“ Eva Holubová do Varů nevyrazila. Kvůli Ukrajině
Foto: Repro Instagram
Popisek: Herečka Eva Holubová na demonstraci za Ukrajinu

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí
Herečka Holubová se na svém instagramu svěřuje, že zažívá období plně různorodých pocitů a čelí velkým výzvám – kvůli jedné takové se prý neúčastnila letošního filmového festivalu v Karlových Varech „Měla jsem v tu dobu jednu pracovní výzvu. Já stará 63letá ‚šmíračka‘ jsem se úplně sesypala. Cítila jsem, jak se drolím pod rukama,“ svěřila se veřejnosti s tím, že v současnosti nemůže blíže prozradit, oč přesně se jedná.

Zmiňuje však, že jí v tomto složitém období pomáhá poslech záznamu rozhovorů s Olgou Havlovou. „Já jsem se díky té výzvě o sobě moc dozvěděla. Pomohla mi rodina, hlavně můj manžel. Ale nejvíc jsem si musela pomoci sama. Poslouchala jsem rozhovory s Olgou Havlovou, hlavně pasáže z jejího žižkovského dětství a mládí,“ sdělila herečka.

Hovořila také o dilematu ve spojitosti festivalu v Karlových Varech a války na Ukrajině. „Já to vůbec nechci posuzovat, jenom mně osobně nešlo juchat na červeném koberečku v lázeňském městečku, které mám moc ráda. Stejně citlivá jsem, že tam nebudu potkávat paní dr. Zaoralovou. Že budu společnice, které se budou všichni vyhýbat, neboť budu mít pocit, že s tím budu otravovat nebo budu v křeči. Rozhodováni nebylo žádné. Věděla jsem, že nepojedu, a nikomu jsem nechyběla,“ oznamuje Eva Holubová.

Ve svém příspěvku se také rozhodla otevřít citlivé téma menopauzy, tedy určité ztráty ženství. Popisuje, jak těžký ženský přechod pro ni osobně je. A chce pomoct ostatním ženám pochopit, co se s nimi ve skutečnosti děje. Rozhodně se podle ní nejedná o procházku růžovým sadem.

„Já se vám tak těším na naše podcasty o menopauze. O tom, jak nás totálně rozhodí hormony a my se beznadějně propadáme do sraček nedůvěry, nelásky či sebelítostivé sebelásky. Jsme přesvědčeny, že jsme hnusné. A když ne hnusné, tak trapné. A když ne trapné, tak blbé a pořád jsme ve střehu, jestli si toho všimli všichni nebo jenom někdo,“ přibližuje tíživé emoce žen určitého věku.

Věří, že společně se svou dcerou právě diskusí na toto téma – menopauza, klimakterium, vyhasínání pohlavního cyklu ... –  mohou pomoct ženám se na tuto změnu připravit, obtížné projevy zmírnit a v konečném výsledku se s ní i vyrovnat. „Já věřím, že tomu přijdeme alespoň v těch našich podcastech společně s našimi hosty a s vámi více na kloub,“ má naději herečka Holubová. Prý se jí nelíbí, že se o tomto tématu v české společnosti vůbec nemluví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

8:59 „Vážná věc.“ Co o Ficovi prohlásil Pavel? Analytik se vrátil před atentát

TÝDEN V MÉDIÍCH O slovenském premiérovi řekl český prezident, že jeho vítězství ve volbách je zklamá…