„Přijdou k vám do kuchyně a podříznou vám hrdlo.“ Trump ve varu. Drtil Harrisovou

29.09.2024 11:19 | Monitoring

„Joe Biden se stal mentálně postiženým, Kamala se tak narodila,“ řekl Donald Trump na shromáždění ve Wisconsinu. A s duševním zdravím viceprezidentky Kamaly Harrisové kritizoval i její přístup k bezpečnosti hranic. Shromáždění a voliče varoval před příchozími migranty, hovořil o nich coby „usvědčených vrazích“.

„Přijdou k vám do kuchyně a podříznou vám hrdlo.“ Trump ve varu. Drtil Harrisovou
Foto: Repro: YouTube
Popisek: Donald Trump na shromáždění ve Wisconsinu (28.9.2024)

Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump v sobotu vystoupil ve státě Wisconsin. „Vyhrajeme Wisconsin, porazíme Kamalu Harrisovou a uděláme Ameriku znovu skvělou!“ předpověděl Trump porážku své demokratické protikandidátky a současné viceprezidentky Kamaly Harrisové.

Vzhledem k tomu, že imigrace je jedním z nejdůležitějších a nejdiskutovanějších témat prezidentských voleb, byl Trumpův sobotní projev věnován výhradně přistěhovalcům a kritice Kamaly Harrisové.

„Dovolila milionům lidí přejít přes naši hranici a učinit tak naši civilizaci velmi nechráněnou,“ řekl Trump. Dále dodal, že „není většího projevu neloajality, než zničit suverenitu vlastního národa.“ A vyjádřil se, že Harrisové nikdy nemůže být prominuto, že „vymazala“ hranici, a že jí „nikdy nesmí být dovoleno být prezidentkou Spojených států amerických“, neboť „to, co udělala, ji k tomu diskvalifikovalo“.

Anketa

Který muž v čele vlády je nejlepší?

14%
hlasovalo: 33697 lidí
Trump shromáždění ve Wisconsinu a všechny voliče varoval, že kvůli Harrisové hranici překročilo více než 13 tisíc „usvědčených vrahů“, kteří v USA „budou znovu vraždit.“ Řekl, že „jsou to vrahové… oproti nim naši zločinci vypadají jako mimina“. A prohlásil, že „jsou to chladnokrevní zabijáci. Přijdou k vám do kuchyně a podříznou vám hrdlo.“

Dále Trump uvedl, že „Kamala sem taky pustila 25.272 přistěhovalců usvědčených ze znásilnění, 62.231 obviněných z násilného napadení.“ A obvinil viceprezidentku Harrisovou, že „spustila znásilňování, drancování, loupení, plenění a zabíjení lidu Spojených států amerických“.

O migrantech i ve zbytku projevu mluvil jako o vrazích a zrůdách. Harrisovou označil za „mentálně postiženou“ a dodal: „Pokud by se republikán dopustil téhož, co ona, byl by obžalován a odstraněn z administrativy. A oprávněně“.

Duševní schopnosti Harrisové jsou dle Trumpova názoru značně narušeny, o čemž krize na americké hranici s Mexikem zřetelně vypovídá. „Když se nad tím zamyslíte, jen mentálně postižený člověk mohl dopustit, aby se to stalo naší zemi.“ A že „Joe Biden se stal mentálně postiženým, Kamala se tak narodila“, řekl Trump.

Prezidentské volby v USA proběhnou 5. listopadu. V celostátních průzkumech zatím dle BBC vede Harrisová s 49 %, Trump má 46 %. Ve Wisconsinu stejně jako v Pensylvánii a v Michiganu vede také Harrisová.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 7 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Píše mi paní. Je to bída.“ Fiala ve studiu téměř hodinu „pohřbíval“ Bartoše

13:06 „Píše mi paní. Je to bída.“ Fiala ve studiu téměř hodinu „pohřbíval“ Bartoše

„Ivane, já tě odvolám…“ – aneb jak doopravdy proběhlo odvolání Ivana Bartoše, vysvětloval premiér Pe…