„Přísnost na kolaboranty! Pěstitele marihuany policie otravuje, je nikoliv?“ Padlo po útocích na Ukrajinu

11.10.2022 10:42 | Ze sítí

Po útoku na Kerčský most se na sociálních sítích ozvaly hlasy, že ukrajinská strana to přehnala. Takto to viděl např. brněnský právník Tomáš Tyl. Jenže potom Rusko odpovědělo útokem na Ukrajinu, Jedna z raket dopadla i na dětské hřiště. A na sociálních sítích se přihlásil o slovo další právník a člen ODS, který udeřil nejen na Rusko, ale i na kritiky Ukrajiny.

„Přísnost na kolaboranty! Pěstitele marihuany policie otravuje, je nikoliv?“ Padlo po útocích na Ukrajinu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Recesistické shromáždění před ruskou ambasádou v Praze. Tématem byla anexe kaliningradské oblasti Českou republikou

Česká televize po raketových útocích Ruska na ukrajinské území českým divákům přetlumočila vyjádření ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který zdůraznil, že navzdory všem ruským útokům Ukrajina přežije. Ve svém projevu také zdůraznil, že nemůže vést jednání s ruským prezidentem, Vladimirem Putinem, pokud tento nechává vraždit ukrajinské ženy a děti, pokud nechává ostřelovat civilní objekty.

A brněnský právník Tomáš Tyl na Zelenského slova zareagoval.

„No, jasně. Ukrajina bude, akorát Ukrajinci nebudou, blbe! Tak to Vám ten most fakt stál za to! Hlavně s nikým nejednat, co?! Tvl, kde jsou ty mezinárodní týmy vyjednavačů, kterých je jinak vždycky plná... televize?!“ zeptal se Tyl.

Tomáš tyl promlouvá

Nově zvolená senátorka právnička Jana Zwyrtek Hamplová volá po urychleném zahájení mírových rozhovorů mezi Ruskem a Ukrajinou.

„Je třeba ihned zahájit jednání s Putinem o mírovém řešení, protože řešením nejsou gesta, ani eskalace válečného konfliktu, který ohrožuje celou Evropu,“ zaznělo od nově zvolené členky horní komory Parlamentu.

Senátorka Hamplová promlouvá

Senátor Václav Láska, další právník, se nejen do Hamplové pustil.

„To bylo křiku Jany Zwyrtek Hamplové, Tomáše Nielsena a Jindřicha Rajchla, když byl poškozen krymský most. To bylo řečí o terorismu, a tak. A když Rusové ve velkém bombardují ukrajinské civilní cíle a infrastrukturu, tak to je od Vás ticho! Náš právní řád s Vámi evidentně trpělivost má. Já ne. Jste odporní Putinovský švábi, schvalovači agrese a vraždění,“ vypálil senátor Václav Láska.

Senátor Láska promlouvá

Právník Ondřej Šimíček se přidal, když citoval slova nového šéfa vojenské policie Otakara Foltýna, podle něhož podporovatelé Ruska představují bezpečnostní hrozbu pro životy všech občanů České republiky.

„Podpůrci Ruska už dnes představují bezpečnostní hrozbu pro životy všech občanů České republiky. Putin a jeho sebranka zdegenerovaných vrahů otevřeně vyhrožují celé naší civilizaci. Kdo je v tom podporuje, kdo přepisuje historii a manipuluje s lidmi, kteří nemají znalosti, vzdělání a ani objektivní schopnosti tyhle věci chápat, a že jich u nás je, ten je stejný zločinec, jako oni,“ napsal Šimíček.

„Pokud někdo ohrožuje život mých blízkých, je základní právo proti němu bojovat a Česká republika musí začít tohle řešit podle platných zákonů. Mám totiž dost toho, že je policie schopna otravovat život lidem kvůli třem kytkám marihuany, že je schopná šikanovat nezletilého autistu na mítinku estébáckého mafiána, ale není schopná postihovat dle platných předpisů zločiny kolaborantské sebranky,“ pokračoval.

Ondřej Šimíček promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…