„Přispěl jsem Trumpovi. Já také. I já.“ Biden si po verdiktu nad Trumpem řekl o peníze. Narazil

31.05.2024 11:50 | Monitoring

Miliardář Elon Musk prohlásil, že důvěra veřejnosti v americký právní systém byla značně poškozena po vyhlášení rozsudku o vině bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Varoval, že pokud může být bývalý prezident odsouzen z politických důvodů, může podobný osud postihnout kohokoli. Současný prezident Joe Biden mezitím vyzval své příznivce k příspěvku na jeho kampaň. Na sociálních sítích však mnoho lidí vyjádřilo podporu Trumpovi a přispěli na jeho kampaň místo Bidenovy.

„Přispěl jsem Trumpovi. Já také. I já.“ Biden si po verdiktu nad Trumpem řekl o peníze. Narazil
Foto: Repro Youtube
Popisek: Miliardář a zakladatel společnosti Tesla Elon Musk

„Důvěra veřejnosti v americký právní systém byla dnes skutečně značně poškozena,“ seznal miliardář Elon Musk po vyhlášení rozsudku o vině bývalého prezidenta Spojených států amerických Donalda Trumpa.

Musk varoval, že pokud se toto může stát bývalému prezidentovi, pak podobný osud hrozí komukoli. „Pokud může být bývalý prezident trestně odsouzen kvůli tak banální záležitosti – motivované spíše politikou než spravedlností, pak podobný osud hrozí komukoli,“ usoudil Musk.

Rozsudek znamená, že Trump čelí možnosti vězení, přičemž za falšování dokumentů hrozí až čtyři roky. Prokurátor Alvin Bragg zatím neuvedl, zda bude skutečně požadovat Trumpovo uvěznění. Rozhodnutí o trestu padne 11. července.

„Byl to zmanipulovaný, ostudný proces,“ řekl Trump novinářům po vynesení rozsudku. „Skutečný verdikt vynese 5. listopadu lid. Oni vědí, co se stalo, a všichni vědí, co se tu stalo,“ řekl s odkazem na nadcházející prezidentské volby, kterých se účastní jako kandidát Republikánské strany.

Současný prezident Spojených států a demokratický kandidát do listopadových prezidentských voleb Joe Biden na rozsudek reagoval s tím, že jediný způsob, jak udržet Donalda Trumpa mimo Bílý dům, je přijít k volbám. Zároveň svým sledujícím připomněl možnost přispět na jeho kampaň.

„Dnes přispívám prezidentu Trumpovi – děkuji za inspiraci. Příštích 5 měsíců svého života věnuji tomu, abyste byl poražen a Trump byl zvolen. Nikdy jsem nebyl odhodlanější,“ uvedl jeden z uživatelů sítě.

„Právě jsem přispěla na Trumpovu kampaň,“ informovala i uživatelka sítě Jenny z Colorada.

„Já také. Poprvé, ale nebude to naposledy,“ hlásili se další. „Raději přispějte zde, abyste zastavili tyranii.“

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Kratochvílová

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Takhle to vypadalo v Sovětském svazu.“ Historik vystihl úpadek Západu. I na číslech

14:44 „Takhle to vypadalo v Sovětském svazu.“ Historik vystihl úpadek Západu. I na číslech

Jsou USA ve stejné pozici jako Sovětský svaz během 80. let minulého století, kdy vycházela na povrch…