„Rozchod“ v TOP 09. Pekarová a Hašek. Jde o olympiádu

12.08.2024 19:40 | Monitoring

Bývalý hokejový brankář a nyní kandidát do Senátu za TOP 09 Dominik Hašek míní, že je možné zachránit „spoustu životů“ zákazem startu Rusům, kteří „neodsoudili russkou (!) imperiální válku“ v „jakékoli soutěži či závodu“. Zatímco předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová letošní olympiádu chválí coby „opravdový svátek sportu“, on ji považuje za „událost, kvůli níž umírali a budou umírat lidé“. A dodává, že vše mohlo být ještě horší, pokud by Rusů do Paříže přijelo ještě víc. „Ani nechci domyslet, jak hrozný by to mělo vliv na russkou (!) válku,“ prohlásil Hašek.

„Rozchod“ v TOP 09. Pekarová a Hašek. Jde o olympiádu
Foto: Repro twitter ČT
Popisek: Dominik Hašek v České televizi

Bývalý hokejový brankář, který se letos chce pokusit za TOP 09 dostat do Senátu Parlamentu ČR, o účasti ruských sportovců v mezinárodních soutěžích hovoří v posledních měsících opakovaně s odmítavým postojem. A nic nemění ani připomínky jeho vlastního angažmá v ruských barvách, které si na ledě střihl v letech 2010 a 2011, kdy odehrál sezónu v KHL za tým HK Spartak Moskva a nadšeně se tehdy chlubil tím, jak „moc rád“ je, že v Rusku může být.

„Hrával jsem tam v sezoně 2010/2011, kdy jsem Rusko považoval za vcelku demokratický stát. V životě by mě tenkrát nenapadlo, že čtyři roky nato anektuje Krym a následně rozpoutá v Evropě největší imperialistickou válku od druhé světové. Ani mě, pokud si dobře pamatuji, žádný politik či funkcionář či kdokoli před nějakým nebezpečím či nevhodností hrát v Rusku nevaroval,“ obhajoval Hašek své působení v Rusku na začátku roku v rozhovoru pro CNN Prima News.

Sportovci, kteří jdou podobně jako on vydělávat peníze za své výkony pod ruskou vlajkou, dle něj za to sami nemohou. Podle mínění Haška se totiž sportovci nemají rozhodovat sami za sebe, ale mají jim stanovit zákonodárci, kde mají pracovat. „Já ani tak neodsuzuji naše sportovce za práci v zemi teroristického nepřítele. Já za to odsuzuji především naše zákonodárce, kteří jim nastavili taková pravidla, která našim občanům v Rusku pracovat umožňují. Naši občané, v tomto případě sportovci, tam dovážejí svou pracovní sílu a vytvářejí hodnoty, které ruský nepřítel používá proti nám a spojencům. A to bohužel stojí lidské životy i velké hmotné škody,“ vyjádřil svůj názor bývalý brankář Hašek. Peníze v Rusku si dle svých slov „vydělal za odvedenou práci“ a on sám tak nikomu prý nic nedluží.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Radek Kotas

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je s vámi?

Proč je teď všude jen Fiala a ne vy? Myslíte, že vám bývalý odeesák získá nějaké body na víc?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jako by těch hrůz a ulejváků v senátu, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedeep purple , 13.08.2024 7:44:23
už nebylo dost. Nevím jak vysoké IQ Dominik má, ale řekl bych, že jeho případným zvolením průmět v senátu hodně poklesne. A to myslím není nijak vysoko.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Trumpův atentátník za 67,50 Kč nabízí knihu o zabití Putina

13:09 Trumpův atentátník za 67,50 Kč nabízí knihu o zabití Putina

Rádoby atentátník na Donalda Trumpa je dokonce spisovatel. Na Amazonu se za 67,50 Kč prodává jeho kn…