„Šílenci ze Západu.“ Lukašenko promluvil k národu. Něco si ale nechal pro sebe

27.08.2024 16:05 | Monitoring

Běloruský diktátor Alexandr Lukašenko promluvil k národu. „Dostávám návrhy ze všech stran. Z 99 procent jsou pro nás nepřijatelné,“ oznámil svému lidu.

„Šílenci ze Západu.“ Lukašenko promluvil k národu. Něco si ale nechal pro sebe
Foto: Repro Kremlin.ru
Popisek: Běloruský prezident Alexandr Luakšenko

Vládce Běloruska oznámil lidu své země, v jejímž čele stojí 30 let, že Bělorusko prochází těžkým obdobím. Vyzval spoluobčany, aby se snažili rozvíjet běloruskou ekonomiku. Bez ohledu na sankce. Ocenil Bělorusy za to, že se dokázali se situací srovnat a orientovat se na export. Podle Lukašenka to Bělorusové zvládli tak dobře, že se zahraničními tlaky se vyrovnali.

Přesto podle Lukašenka žijí Bělorusové v časech, kdy bezmála jde o život. Tato ostrá slova citovala agentura BelTA. Přitom prý nemá na mysli jen válku na Ukrajině nebo sankce od Západu.

„Žijeme ve složitém období. Nemluvím o válce na jihu. O tom, co na nás připravují ti šílenci na Západě. Musíme to mít stále na očích. V této situaci musíme zemi, tuto velkou zemi – Bělorusko není zas tak malé, když se na něj podíváte jako na celek – obrátit od Západu směrem na Východ. Je třeba zajistit, abychom byli na Východě vítáni. Díky bohu se nám to podařilo, ale je to nesmírně těžká práce,“ zdůraznil prezident Běloruska.

Bělorusko rozvíjí spolupráci např. s Vietnamem a s Čínou. Zástupci vlády přivítali např. čínského premiéra Li Qianga. „Posílíme spolupráci v tradičních oblastech a otevřeme nové oblasti interakce,“ oznámili představitelé obou států.

Kontakty Bělorské vlády se zahraničními představiteli

Kontakty Bělorské vlády se zahraničními představiteli

Lukašenko spoluobčanům také sdělil, že dostává kupu rad a že většina jich je k ničemu.

Dostáváme teď nejrůznější rady zvenčí. Všude na mě stříkají. Říkají mi, že mám ustoupit tady a uvolnit tam. Počínaje tímto a konče zradou Ruska a otočením se k Rusku zády. Nabádají mě, abych se postavil na stranu Ukrajiny a abych bojoval proti Rusku, zatímco u Smolenska budou rozmístěna vojska NATO. Jdou až tak daleko. Dnes dostávám návrhy ze všech stran. Z 99 % jsou pro nás nepřijatelné. Proto chci, abyste pochopili, v jaké situaci žijeme. To je vše, co vám mohu říci. A tolik vám toho dnes prostě říct nemohu. Ostatní záležitosti jsou na mně, abych se jimi zabýval. Dělejte si svou práci a já budu dělat tu svou spolu s kolegy ve vládě, spolu s nejvyššími úředníky,“ řekl prezident Lukašenko.

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Diktátor Lukašenko ?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetrski , 27.08.2024 16:37:08
Proč diktátor, Poláku ? Protože s pomocí Ruska zadusil běloruský "majdan" ve volebním roce 2020 a zbavil se škůdců jako Tichanovská, která je teď vítanou a podporovanou u všech rusofobů a obzvláště v Praze, která nabídla oficiální českou podporu běloruské opozici ? Západní štváči neuznávají výsledky prezidentských voleb v Bělorusku, protože nedopadly podle jejich představ a Bělorusko naopak posílilo vazby na Rusko - ke svému prospěchu, na rozdíl od skomírající a nesvéprávné Ukrajiny. Ukrajině, pokud vůbec přežije, bude trvat desítky let, než se dostane v životní úrovni na dohled Bělorusku. Diktátorem a loutkou Západu je Zelenskyj.

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Stát může být silný, jen když je bohatý.“ O budoucnosti pravice s Turkem, Zahradilem i Čunkem

15:38 „Stát může být silný, jen když je bohatý.“ O budoucnosti pravice s Turkem, Zahradilem i Čunkem

Prvním krokem nové vlády po volbách v příštím roce musí být zrušení Foltýnova útvaru strategické kom…