„Totalita. V Příčovech někdo schválně vyhodil proud.“ Profesor Turánek jde do boje

09.09.2024 22:25 | Monitoring

„To, co se dnes děje, je již návrat k totalitě,“ hodnotí imunolog a vakcinolog prof. Jaroslav Turánek současnou situaci v Česku. V rozhovoru pro Nadační fond Svědomí národa upozornil, že se vracíme k letům normalizace a že nám budou „vládnout plukovníci a generálové“. Zvrátit současné neblahé směřování lze jen tím, že lidé „nebudou sedět na gauči a dívat se, jak to dopadne“. „Ti, co chtějí ovládnout společnost, aktivitu lidí nepotřebují,“ varuje.

„Totalita. V Příčovech někdo schválně vyhodil proud.“ Profesor Turánek jde do boje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Turánek

Vakcinolog Jaroslav Turánek v rozhovoru pro Nadační fond Svědomí národa zmínil, že ač má za sebou více než třicetiletou kariéru v oblasti vývoje vakcín, musí čelit nálepkám „dezinformátor“ či „antivaxer“. A nešetřil ani vládního koordinátora strategické komunikace Otakara Foltýna. „Pokud někdo bojuje proti demokracii, jako pan Foltýn, který tady zavádí cenzuru, která je vlastní sestrou každé totality, tak já proti tomuto systému budu bojovat. Jsem bytostný demokrat, a to co se dnes děje, je již návrat k totalitě,“ upozornil profesor.

Zmínil též, že se vracíme k letům normalizace. „Tady budou vládnout plukovníci a generálové,“ podotkl. „Pokud se lidé zamyslí nad tím, co chtěli v roce 89 – aby láska a pravda zvítězila nad lží a nenávistí – tak tady se zřejmě může demokraticky lhát, nenávidět, krást,“ kritizuje Turánek „vládu plukovníků“ a „toxickou“ hladinu „korupce, cenzury a totality“.

K současné situaci poznamenal, že když byl na Vlasteneckém setkání v Příčovech, že „někdo vyhodil proud“. „Jenom proto, aby poškodil to setkání. A to už tak připomíná, co bylo ve 30. letech v Německu,“ zmínil Turánek a situaci přirovnal též k napadání, kterému čelil Karel Čapek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ano, zdá se, že zde začíná vládnout vojenská chunta!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseročníkjenapadesít , 09.09.2024 23:08:41

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ukrajinci přijdou do měsíce o pozici, kterou drželi dva roky. I bez boje

7:21 Ukrajinci přijdou do měsíce o pozici, kterou drželi dva roky. I bez boje

Do měsíce se stáhnou, odhaduje švédský analytik Mikael Valtersson, kdy Ukrajinci přijdou o dlouho dr…