„Umírá mnohem víc Ukrajinců než Rusů. V zimě nebudou mít topení.“ Profesor temně

05.10.2024 6:40 | Monitoring

Americký politolog profesor John Mearsheimer tvrdí, že Ukrajinci jsou v obraně před ruskou invazí odsouzeni ke zkáze, ať už volby v USA vyhraje republikán Donald Trump, nebo dosavadní demokratická viceprezidentka Kamala Harrisová. Ukrajina podle něj neprochází ničím jiným než katastrofou a příšernou situací. Z více úhlů pohledu.

„Umírá mnohem víc Ukrajinců než Rusů. V zimě nebudou mít topení.“ Profesor temně
Foto: Screen X System Update
Popisek: Profesor John Mearsheimer

Profesor John Mearsheimer v internetovém zpravodajství System Update prohlásil, že podpora Západu určená Ukrajině viditelně ochládá. Rusové ničí Ukrajinu už 955 dní a podle profesora politologie je jasné, že s Ukrajinou je zle.

Anketa

Obáváte se odklonu České republiky od jádra EU?

hlasovalo: 6999 lidí
„Chci říct, že Donald Trump může být zvolen a dal jasně najevo, že nemá zájem podporovat Ukrajince v dlouhodobém horizontu. Ale i když bude zvolena Kamala Harrisová a demokraté zůstanou v Bílém domě, nedostane (Ukrajina) od Kongresu další velký balíček pomoci. Na tomto bodě se shodnou téměř všichni,“ zdůraznil profesor.

Jedním dechem dodal, že podpora ochabne nejen ze strany Spojených států. Profesor má za to, že jak Němci, tak Britové dávají Ukrajincům najevo, že s další pomocí už to nebude nijak slavné, protože vyčerpali své možnosti. To všechno podle něj znamená, že se Ukrajinci ocitnou v hlubokých, ale opravdu hodně hlubokých problémech, protože jsou na pomoci od Západu existenčně závislí.

John Joseph Mearsheimer je americký politolog, filosof a teoretik realistické teorie mezinárodních vztahů. Je profesorem na Chicagské univerzitě. Jeho nejznámější prací je odborná publikace o izraelské lobby v zahraniční politice Spojených států, Israel Lobby and U.S. Foreign Policy.

To, v jak velkém srabu Ukrajinci jsou, je podle profesora politologie vidět i na samotném bojišti.

„Když pak jdete na bojiště a podíváte se, co se děje na bojišti, je naprosto strašné, co se děje s Ukrajinci. Opakovaně poukazuji na to, kolik umírá Ukrajinců a kolik umírá Rusů. Jaký je poměr ztrát. vzhledem k obrovské ruské převaze v palebné síle a ve vzdušné síle umírá mnohem, mnohem více Ukrajinců než Rusů,“ zdůraznil profesor s tím, že to je pro Ukrajinu devastující už kvůli tomu, jak početnou populaci mají k dispozici obránci a kolik je naproti tomu Rusů. „Takže v této opotřebovávací válce Rusové zvítězí,“ zaznělo z úst profesora.

Mearsheimer k tomu dodává, že ruská vojenská mašinérie evidentně šlape. Ruští vojáci postupují a zabírají další a další metry ukrajinské půdy.

„A pak bych chtěl na závěr říct, že se blíží zima a Rusové už zničili obrovskou část elektrické sítě na Ukrajině a je zcela jasné, že jsou připraveni zničit to, co z té elektrické sítě zbylo, což znamená, že mnoho civilistů v zimě nebude mít topení, nebudou mít teplou vodu a tak dále a tak dále,“ pravil profesor.

Takhle podle profesora vypadá katastrofická situace. „V novinách se objevují příběhy, které říkají, že možná dalších 400 000 Ukrajinců opustí zemi a přestěhují se do západní Evropy kvůli drsným podmínkám, kterým čelí v důsledku rozpadu elektrické sítě,“ doplnil.

Jeví se mu to prý jako naprosto příšerná situace, ale bohužel nepochybuje o tom, že Ukrajinci jsou odsouzeni ke zkáze. Pokud tato válka potrvá dostatečně dlouho.

A to je důvod, proč by z jeho pohledu měli Ukrajinci válku ukončit co nejrychleji. „Měli by tuto válku ukončit co nejrychleji, aby minimalizovali počet mrtvých Ukrajinců a maximalizovali množství ukrajinského území, které si mohou ponechat. Čím déle tato válka trvá, tím více Ukrajinců umírá a tím více území ztrácejí,“ zdůraznil Mearsheimer. Jen má za to, že jeho slova se asi dostanou až k příliš málo uším.  

Moderátor Glenn Greenwald okamžitě doplnil, že Západ Ukrajince prakticky obětoval. „Je pozoruhodné, že od začátku bylo jasné, že argumentem bylo, že musíme udělat vše pro záchranu Ukrajiny a Ukrajinců. To, co jsme ve skutečnosti dělali, bylo obětování Ukrajiny a Ukrajinců na oltář našich geopolitických cílů týkajících se Ruska.“

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 55 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Lipavský. Hrdina? Určitě ne. Spíš zrádce. Žantovský si vzal ministra na paškál

7:55 Lipavský. Hrdina? Určitě ne. Spíš zrádce. Žantovský si vzal ministra na paškál

TÝDEN V MÉDIÍCH K vnitropolitické události tohoto týdne, vyhazovu Pirátské strany z vlády, se nejvýs…