„Vláda jasně ukázala, že se o občany postará.“ Vít Rakušan má odpověď pro Václavák

28.09.2022 20:05

Ve středu se v Praze na Václavském náměstí konala už druhá velká protivládní demonstrace Česká republika na 1. místě. Opět dorazily tisíce lidí, které tíží nejen drahé energie, ale také obavy o budoucnost svou i celé České republiky. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) ve své dnešní reakci vzkazuje: „Nenechte se zneužít manipulátory.“ Ty odsoudil za lži a to, že přicházejí s „nabídkou nerealistických řešení“.

„Vláda jasně ukázala, že se o občany postará.“ Vít Rakušan má odpověď pro Václavák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

Na pražské Václavské náměstí přišly tisíce lidí. Demonstranti žádali kromě demise vlády také zajištění smlouvy s Ruskem o levnějších dodávkách plynu. Demonstranti chtějí jít 10. října na Pražský hrad a požádat prezidenta, aby vládu odvolal.

Ministr vnitra Vít Rakušan odpor lidí proti vládě reflektoval na svém twitteru. Jak naznačil, podléhají lžím a manipulacím. „Strach lidí v nejisté době je pochopitelný. Lži a manipulace, které přirozené obavy posilují, ale jednoznačně odsuzuji,“ uvedl.

Zopakoval, že vláda nenechá lidi padnout. „Vláda jasně ukázala, že i v době energetické krize se o české občany postará,“ zdůraznil vicepremiér. Ovšem důvěru v tyto sliby, jak se ukazuje, značná část české společnosti už ztratila.

Jednoduchá cesta k řešení současné krize podle něj neexistuje, a kdo říká, že ano, říká líbivou nepravdu: „Prosím, nenechte se zneužít manipulátory, kteří na náměstích nabízejí jednoduchá, ale nerealistická řešení důsledků války rozpoutané a vedené Putinem proti celé Evropě,“ vzkázal všem lidem, kteří dnes symbolicky v Den české státnosti vyrazili do ulic.

Stovky lidí se také sešly na protivládní demonstraci v Brně, Liberci, Olomouci, Českých Budějovicích, Ostravě a v dalších městech. Další protest organizátoři svolali na 28. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…