28 afghánských zločinců letí z Německa domů. Každého „vybavili“ 1000 eury na ruku

30.08.2024 10:52 | Monitoring

Z letiště v Lipsku odstartovalo letadlo s 28 afghánskými běženci, u kterých bylo rozhodnuto o jejich deportaci. Jde o 28 zločinců. Každý z nich dostal na cestu 1000 eur na ruku. Tedy v přepočtu něco přes 25 tisíc korun českých. Němci dali v průzkumu najevo, co si o deportacích myslí.

28 afghánských zločinců letí z Německa domů. Každého „vybavili“ 1000 eury na ruku
Foto: Repro YouTube kanál africanews
Popisek: Migranti na italském ostrově Lampedusa

Podle informací deníku Bild a magazínu Der Spiegel z letiště v Lipsku v pátek před sedmou ráno odstartovalo letadlo s 28 Afghánci na palubě. Jde o zločince, kterých se vláda v Berlíně ráda zbavila. Ale samotné deportaci prý předcházela dlouhá jednání s afghánským vládnoucím hnutím Tálibán.

„28 zločinců na palubě Boeingu 787 bylo přivezeno do Lipska z různých spolkových zemí. Každý deportovaný prý dostal 1000 eur na ruku. Na palubě je i lékař. Deportační operaci prý z velké části organizovalo spolkové ministerstvo vnitra. Akci dva měsíce připravovalo kancléřství a vnitřní orgány spolkových zemí,“ napsal deník Bild.

Ministryně vnitra, sociální demokratka Nancy Faeserová teprve ve čtvrtek oznámila, že Německo „velmi brzy“ zavede deportace do Sýrie a Afghánistánu. „Velký balík repatriace a deportace“ byl podle ní „uveden do pohybu“ již před smrtelným útokem v Solingenu.

Server magazínu Der Spiegel připomněl, že jde o první deportaci od chvíle, kdy se před třemi let vlády v Afghánistánu opět ujal Tálibán.

„Po měsících tajných vyjednávání nechala spolková vláda poprvé od nástupu radikálního islámského Talibanu k moci v Kábulu deportovat afghánské zločince zpět do jejich vlasti,“ napsal Der Spiegel s tím, že letadlo, které zločince odvezlo, patřilo společnosti Qatar Airways. Roli prostředníka v jednáních mezi kancléřem Olafem Scholzem a radikály z Tálibánu sehrál Katar.

„Díky pomoci partnera se nakonec podařilo odstranit nejdůležitější překážku deportace Afghánců. Zejména na ministerstvu zahraničí Annaleny Baerbock (Zelení), navzdory politické vůli vlády deportovat afghánské zločince, existoval odpor k jakémukoli druhu přímého jednání s Tálibánem,“ napsal server deníku Bild.

A server uveřejnil i průzkum, podle nějž si 52 % Němců myslí, že by z Německa měli být deportováni všichni ti afghánští žadatelé o azyl, kterým byla žádost zamítnuta. Dalších 41 % se domnívá, že by měli být deportováni minimálně všichni afghánští pachatelé těžkých zločinů. Jen t3 % dotázaných si myslí, že by neměl být z Německa deportován nikdo, a 4 % občanů prý nemají na tuto problematiku jasný názor.

Německá vláda vydala prohlášení, v němž zdůraznila, že je odhodlána v deportacích pokračovat. „Spolková vláda je odhodlána takovéto návraty provádět. Bezpečnostní zájmy Německa jednoznačně převažují nad zájmy ochrany zločinců a nebezpečných lidí,“ stojí ve stanovisku vlády SRN.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ti Afghánci musí jen nevěřícně, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHonzaSouček , 30.08.2024 12:37:55
zírat, jak slabá je současná evropská civilizace. Takže Němci platí zločincům na ruku 1000 euro jen proto, aby se nechali posadit do letadla a vrátili se domů. Ovšem bez jakékoli záruky, že se za pár týdnů v Německu titíž lidé neobjeví znovu a nepřijedou si opět pro 1000 euro. Ti černoši a Arabové si fakr musí myslet, že se Evropa zbláznila a že jí ovládnou tak snadno, jako stádečko ovcí.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Petr Pavel špičkám NATO: Odhoďme korektnost. Slova o svobodě a boji

12:38 Petr Pavel špičkám NATO: Odhoďme korektnost. Slova o svobodě a boji

Soupeříme nejen pouze s Ruskem a s Čínou, nacházíme se v situaci, která nám neumožňuje být politicky…