Ajaj, Topol a bývalá hvězda ČT si vjeli do vlasů. A oba to rozmázli

22.10.2022 18:10 | Ze sítí

Diskusi mezi někdejší moderátorkou České televize Lindou Bartošovou a expremiérem Mirkem Topolánkem v posledních dnech vzedmula kritika Bartošové k výrokům nové senátorky a exministryně spravedlnosti Daniely Kovářové o tom, že nelze homosexuály „sypat do jednoho hrníčku“ a že jde o „různorodou skupinu“. „S podobnými výroky bychom už měli přestat mít trpělivost,“ reagovala Bartošová, po čemž si od Topolánka vysloužila doporučení, ať si své „mravokárné cancy“ nechá. „Pardon, asi na vaši filozofii nestačím,“ nechápala Bartošová. Topolánek jí vše vysvětlil.

Ajaj, Topol a bývalá hvězda ČT si vjeli do vlasů. A oba to rozmázli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek při rozhovoru pro PL

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32342 lidí
Vyostřené diskusi mezi českým expředsedou vlády a moderátorkou Bartošovou předcházel rozhovor s novou senátorkou Danielou Kovářovou pro CNN Prima NEWS, v němž řekla, že je „jednoduché všechny homosexuály sypat do jednoho hrníčku“, přestože podle ní nejde o „jednorozměrnou“ komunitu.

„Homosexuálové jsou obrovská skupina. Barevná a různorodá. Najdeme tam všechny možné jedince a pochybuji, že je tady někdo, kdo za ně hovoří jednotným hlasem, jelikož jde o statisíce úplně odlišných lidí. Můžeme mít homosexuála, který žije na vesnici sám ve svém rodinném domku, orá, dojí… A vedle toho můžeme mít liberála, který navštěvuje speciální kluby, které jsou mimochodem vůbec zvláštní sortou míst. To jsou přece úplně oddělení lidé,“ vyjádřila se s tím, že homosexuály nelze vnímat jako jednotnou LGBT skupinu.

Dodala, že pokud tak někdo tvrdí, že svými názory hovoří za celou homosexuální komunitu, tak to „není pravda“. „Homosexuální komunita vůbec jednotná není. To bychom mohli říct, že někdo může hovořit za heterosexuální komunitu… A proč v tom případě zdůrazňovat, že je někdo homosexuální a někdo heterosexuální orientace,“ zaznělo od Kovářové.

Novinářka a někdejší moderátorka České televize Linda Bartošová na to reagovala: „Chtěla bych paní Danielu Kovářovou ujistit, že do gay a queer barů chodí lidi úplně stejní, jako jsme my všichni, z vlastní zkušenosti se v nich i hetero ženy kolikrát například cítí bezpečněji než na místech, kam asi chodí podle senátorky ‚neoddělení‘ lidé.“

„S podobnými výroky bychom už měli přestat mít trpělivost. Už dost. Jestli nás ani útok na Slovensku nedonutí tyhle věci přestat tolerovat, pak jsme fakt ztracení,“ dodala s poukazem na dvojnásobnou vraždu před bratislavským podnikem Tepláreň, kde se scházela LGBT komunita.

Dvojnásobný devatenáctiletý vrah o svém činu hovořil jakožto o „příležitosti zaútočit na tento okupační židovský systém“ a podle slovenských vyšetřovatelů zamýšlel též spáchání útoku na slovenského premiéra Eduarda Hegera či lídra opoziční strany Směr-sociální demokracie a expremiéra Roberta Fica. Televize Joj také tvrdí, že vrah zamýšlel zaútočit také na osoby z prostředí americké a ruské ambasády v Bratislavě.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Expremiér Topolánek na slova Bartošové odvětil, že mu „připadá hodně oddělená“. „Ale pokud to sama pokládáte za výhodu, tak máte mou plnou toleranci. Hlavně nás, kteří ve zločinu vidíme zločin, v xenofobii xenofobii a v netoleranci netoleranci, nechte s těmi svými mravokárnými a moudroprdnými cancy na pokoji,“ vzkázal jí.

Bývalá moderátorka ČT reagovala příspěvkem, ve kterém napsala, že Topolánkův příspěvek „nepobrala“. „Snažím se vás pochopit, ale ani po ránu to moc nejde... Pardon, asi na vaši filozofii nestačím,“ odpověděla.

„Tomu rozumím. Vůbec nebráním Danielu Kovářovou. Ubrání se sama. Bráním se proti progresivistické ideologii, nálepkování, ostrakizaci (pozor, to je cizí slovo), cancel culture (pozor, to je anglicky), vševědoucí agresivitě a proti ‚novým‘ kolektivistickým právům a nárokům,“ vysvětlil jí na to Topolánek.

Později se pak v diskusi s twitterovou komentátorkou Marií Sedláčkovou nechal slyšet, že mu vadí postoje Kovářové i Bartošové.

„Paní Bartošová je vyhrocená progresivistka a paní Kovářová je vyhrocená populistka pro důchodce,“ uzavřela diskusi Sedláčková.

A Bartošová se pro změnu chlubila na instagramu, jak jí přicházejí slova podpory od fanynek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…