Auto v Německu najelo do masopustního průvodu. Nešířit neověřené spekulace, ozvala se policie

24.02.2020 16:29

Nejméně patnáct lidí bylo zraněných poté, co do davu lidí v tradičním masopustním průvodu v městečku Volkmarsen v centrálním Německu, vjel automobil. Řidič byl zadržen, píše server iDnes.cz.

Auto v Německu najelo do masopustního průvodu. Nešířit neověřené spekulace, ozvala se policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německá vlajka

Přibližně v půl třetí měl podle očitých svědků do skupiny účastníků průvodu, ve kterém bylo mnoho dětí, najet sříbrný Mercedes. Ten měl najet do davu asi třicet metrů a ještě při tom přidávat plyn.

Mezi zraněnými je podle všeho několik dětí. Podle německé policie není jasné, zda šlo o nehodu, či útok. Policie v současné době žádá uživatele sociálních sítí, aby nešířili neověřené spekulace.

Řidič vozidla byl podle německých médií „muž mezi 20 a 30 lety“. Před zadržením jej prý policie musela chránit před rozlíceným davem.

Zraněných v informacích z místa stále přibývá. Původně se hovořilo o patnácti, nyní již německý server Bild píše o třiceti zraněných, z toho třetině vážně.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ochrankáři, co našli kokain, ve sněmovně skončili. Ani zrnko pravdy, zuřila Pekarová

13:14 Ochrankáři, co našli kokain, ve sněmovně skončili. Ani zrnko pravdy, zuřila Pekarová

Kdo je favoritem evropských voleb? A jak ovlivňuje Poslaneckou sněmovnu kokainová kauza? V Partii Te…