Bývalý vlivný úředník pražského magistrátu má mít přislíbenu novou štaci. Zelený starosta ho chce do „své“ firmy

04.03.2017 19:35 | Zprávy

Aby se za odcházející úředníky stavěli volení zastupitelé, to není právě zvykem. Ne tak v případě loni propuštěného ředitele odboru evidence, správy a využití majetku magistrátu Prahy Radka Svobody. S ním došla trpělivost primátorce Adrianě Krnáčové a Svoboda se po mnoha letech musel z magistrátu poroučet.

Bývalý vlivný úředník pražského magistrátu má mít přislíbenu novou štaci. Zelený starosta ho chce do „své“ firmy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek a Matěj Stropnický

Podle našich informací jej někteří z tamních zastupitelů z ČSSD a ANO hodlali umístit do společnosti TCP. Tam měl Svoboda nahradit dosavadního ředitele Roberta Plavce a věnovat se problematice osvětlení, o které přišla společnost Eltodo. „U nás na odboru panuje nespokojenost s panem Plavcem, k čemuž vede celá řada indicií v rámci jeho pracovních postupů. Týkají se  obchodů,“ sdělil redakci jeden z vysokých zástupců odboru majetku na magistrátu. I přesto se ředitelem Svoboda nestal. Podle zjištění se proti němu postavilo vedení města.
 
V pátek ovšem další vysoce postavený politik v hlavním městě přiznal, že Svoboda by se měl stát předsedou představenstva s platem kolem padesáti tisíc měsíčně ve společnosti 4-Majetková. Ta je v gesci městské části Prahy 4 a v současnosti její vedení tvoří Jiří Patočka a Michal Zděnek, místopředseda a člen představenstva.
 
 
„Starosta Štěpánek se nechal slyšet, jak mu pan Svoboda tolikrát pomohl s věcmi na magistrátu, že se o něj musí postarat. Jestli myslel své kšefty, anebo, nedej bože, myslel na občany, to nevím, ale vzhledem k tomu, jak je Praha 4 opět v rukách developerů, kterým Štěpánek čile a hbitě asistuje, odpověď už mám, jen se ho zeptejte,“ vyzval náš zdroj. 
 
Zelený starosta Štěpánek, ověnčený i dalšími funkcemi, ovšem nebyl schopen odepsat na SMS. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

12:54 Hejtman Grolich: Povodeň, kampaň. Fotky skoro za čtyři mega. „Morální svinstvo“

Můj kanál má více sledujících. Tak vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich, proč se krizo…