ČT opět naháněla lidi z Hradu. Ovčáček napomínal, Fridrichová se raduje, že naposled

28.10.2022 13:55

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se opět dostal do sporu s Českou televizí. Tentokrát redaktory požádal, aby respektovali alespoň elementární slušnost. Nebyl to přitom zdaleka první spor zaměstnanců Kanceláře prezidenta republiky s pracovníky České televize. Ovčáček se nejednou na adresu ČT vyjádřil velmi ostře. A pracovníci ČT mnohdy nedají vydechnout hradnímu kancléři Vratislavu Mynářovi.

ČT opět naháněla lidi z Hradu. Ovčáček napomínal, Fridrichová se raduje, že naposled
Foto: Hana Brožková
Popisek: Jiří Ovčáček

Anketa

Chcete, aby Andrej Babiš osobně kandidoval na prezidenta republiky?

75%
19%
hlasovalo: 18758 lidí
28. října 2022 slavíme 104. narozeniny republiky. Tradičně se v tento den také povyšuje do generálských hodností. Povýšení se pravděpodobně nedočká např. šéf BIS plukovník Michal Koudelka, kterého prezident Miloš Zeman odmítl povýšit opakovaně a agenty BIS v minulosti označoval za „čučkaře“.

Zaměstnanci ČT se pokoušeli zjistit, proč nedošlo k povýšení všech navržených a hradní mluvčí Jiří Ovčáček je musel napomenout.  

„Opětovně žádáme pracovníky České televize, aby respektovali alespoň elementární soukromí rodin zaměstnanců prezidentské kanceláře. Na dotaz, proč nedošlo k povýšení jednoho z navrhovaných příslušníků PČR do generálské hodnosti, bylo vedoucím KPR odpovězeno nezávislé internetové televizi. Zároveň přislíbil odpověď i přítomnému štábu, ovšem běžnou cestou, nikoli na mikrofon prostrčený skrz plot soukromého pozemku,“ napsal na Facebooku.

Jiří Ovcčáček promlouvá

Zaměstnanci ČT občas nedají pracovníkům Kanceláře prezidenta republiky vydechnout. Své o tom ví hradní kancléř Vratislav Mynář, od kterého chtěli do pořadu 168 hodin získat vyjádření o zdravotním stavu prezidenta Zemana. Bylo to v říjnu 2021, kdy prezident ležel v Ústřední vojenské nemocnici a nebylo úplně jisté, v jakém zdravotním stavu je. Ve společnosti se tehdy šířily úvahy, zda prezident bude v příštích týdnech a měsících schopen zastávat úřad hlavy státu a plnit povinnosti s tímto úřadem spojené.

Redaktoři ČT tehdy čekali na Mynáře přímo před jeho domem a ptali se, proč zaměstnanci kanceláře nechali Zemana podepsat svolání Sněmovny v novém složení na nemocničním lůžku.

„Proč jste nechal Miloše Zemana podepsat svolání Sněmovny, když jste od lékařů věděl, že není práceschopný,“ spustila redaktorka, hned jak Mynář vyšel z branky. Ten začal vysvětlovat, že vše konzultoval s hradními právníky, kteří v tom neshledali problém.

„Ale vy nám neodpovídáte,“ namítla redaktorka.

Psali jsme: VIDEO ČT honila Mynáře, až to pěkné nebylo. Vteřina od zranění

Pak je video střiženo do chvíle, kdy kancléř nastupuje do vozu a vysvětluje, že postupuje v souladu s prezidentovou rodinou a redaktorka na něj zvyšuje hlas: „Proč jste neinformoval veřejnost, že pan prezident není práceschopný?“

Mezitím už Vratislav Mynář usedl do vozu a chtěl odjet, ale redaktor Samko mu nacpal do dveří svůj mikrofon. Kancléř se pokusil dveře zavřít a následné charakteristické křupnutí naznačilo, že plastový držák na mikrofon byl nevratně mechanicky poškozen.

Moderátorka pořadu 168 hodin Nora Fridrichová nakonec Ovčáčkovi přislíbila, že mu dopřeje klid. Již brzy.

„Jiří, slibujeme, už jen chvilku a už vás nebudeme otravovat. Taky se těšíme,“ napsala na facebooku.

Nora Fridrichová promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…