Průzkum společnosti Edenred ukázal, že obědy v restauracích zdražily oproti loňskému roku o 15 korun na průměrných 156 korun za jídlo. Podíváme-li se však o pět let zpátky, jde dokonce o zdražení o 48 korun.
Podle Luboše Kastnera z Asociace malých a středních podniků a živnostníků, jenž je zároveň spolumajitelem sítě restaurací Hospodska, je u obědů nejcitelnější pokles transakcí. „Došlo totiž k jejich zdražení, ale hraje v tom roli i takzvaný homeofficový efekt, kdy si lidé zvykli řešit oběd buďto nějakou svačinou nebo levnější formou, než je oběd v restauraci,“ zmínil Kastner.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
koronavirus
Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.
Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.
autor: vef
FactChecking BETA
Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.