Chcete v Senátu pána se svetrem? Doktorka Kovářová vyráží do druhého kola

25.09.2022 9:19 | Ze sítí

Nezávislá kandidátka Daniela Kovářová postupuje v obvodu Plzeň-město do druhého kola senátních voleb. V něm se střetne s přeštickým starostou Karlem Naxerou (KDU-ČSL, ODS a TOP 09 ). Souboj podle ní bude těžký, ale nebojí se. „Chcete kandidáta svetrové strany?“ obrací se k „normálním“ lidem. Věří, že právě ti jí do horní parlamentní komory pomohou.

Chcete v Senátu pána se svetrem? Doktorka Kovářová vyráží do druhého kola
Foto: Archiv VR
Popisek: JUDr. Daniela Kovářová

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Plzeň-město postupuje exministryně spravedlnosti (ve vládě Jana Fischera)  Daniela Kovářová se ziskem 21,96 % hlasů a přeštický starosta Karel Naxera (TOP 09), jenž od voličů dostal jen o 73 hlasů více, ve výsledku získal 22,93 % hlasů. Voleb se tam zúčastnilo 44,29 % voličů. Celkově tam o hlasy voličů usilovalo sedm kandidátů.

Soupeř Kovářové ve volbách do Senátu Karel Naxer vystudoval Pedagogickou fakultu na Západočeské univerzitě v Plzni. Po studiích pracoval na různých pozicích zejména ve stavebnictví. V roce 2014 vstoupil do TOP 09, v podzimních volbách téhož roku kandidoval jako lídr kandidátky TOP 09 v Přešticích. Ve volbách uspěl se ziskem bezmála 28 % hlasů a po volbách byl zvolen starostou Přeštic. Komunální volby v roce 2018 znovu vyhrál a obhájil funkci starosty. 

Nezávislá kandidátka, advokátka a spisovatelka Daniela Kovářová nyní žádá voliče, aby ji v druhém kole voleb do Senátu podpořili svým hlasem.

„Tak, teď nás čeká druhé kolo. Na jedné straně já, nezávislá, co si platí svou skromnou kampaň sama a která má kolem sebe jen pár dobrovolných nadšenců. A proti mně kandidát mocných a bohatých vládních sil.

Kandidát strany, která hujerskou podporou zeleného šílenství a nesmyslného boje s klimatem nejdřív zavinila nastupující energetickou nouzi, načež nám předsedkyně téhle strany doporučuje vzít si svetr,“ píše na svém facebooku.

„Chcete kandidáta svetrové strany? Já se jejich přesily ale nebojím. Mám za sebou vás, normální lidi,“ dodává Daniela Kovářová.

Finále voleb do Senátu Parlamentu ČR se koná za týden, 30. září a 1. října.

Na třetím místě v obvodu Plzeň-město skončil bývalý žokej Josef Váňa (ANO) s 20,23 % hlasů. Čtvrtý v pořadí je dosavadní senátor Václav Chaloupek (STAN) s 12,03 %. Pátou příčku obsadil Pavel Šrámek (PRO PLZEŇ), získal 10,61 % hlasů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…