Co s Hladíkem? Presumpce viny? ČT pozvala Jiřího Čunka...

20.10.2022 20:55

Lidovci se rozhodují, jestli bude jejich kandidátem na ministra životního prostředí Petr Hladík, který nejen policii, ale i straně má vysvětlit svou roli v nejnovější brněnské kauze. Senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL) v pořadu Interview ČT24 uvedl, že by Hladík měl nejdříve dostat prostor se obhájit před širším vedením strany, upozorňoval zároveň, že se nedá čekat příliš dlouho.

Co s Hladíkem? Presumpce viny? ČT pozvala Jiřího Čunka...
Foto: Repro YouTube Aby bylo jasno
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Širší vedení strany KDU-ČSL stále jedná o tom, zda má Petr Hladík zůstat kandidátem na ministra životního prostředí. „Vím, že o tom jednají, nicméně pochybuji o tom, že někdo z nich kromě Petra Hladíka a policie ví, zda něco udělal, nebo neudělal,“ poznamenal Jiří Čunek k tomu, že se lidovci právě radí o budoucnosti Hladíka.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

„Já jsem jeden z politiků, který neuznává presumpci viny. To je podle mě nesmysl. O Petru Hladíkovi ani o té kauze vůbec nic nevím. Jestli je to tak, jak říká, že po něm jenom chtějí něco vědět, a není s tím nijak spojený, tak pak nechť je klidně ministrem.“

Záznam celého rozhovoru najdete ZDE.

Teď je podle Čunka prostor pro to, aby se Hladík obhájil před stranou a ta se nějak rozhodla: „Nemyslím si, že by měl zůstat kandidátem za lidovce. Já jsem přesvědčen, že by měl být vystaven nejdříve tomu, jestli skutečně on sám je přesvědčen o tom, že on ten problém na brněnské radnici skutečně nemá, pak bych to zvažoval. Ale v této rozjitřené době, kdy se to fakt ještě neví, tak bych spíš doporučil, aby se chvíli počkalo,“ uvedl senátor, že Hladík má kandidátem zůstat, pokud dnes přesvědčí širší vedení KDU-ČSL, že v jeho bezprostředním okolí není nikdo ze sedmi obviněných mířících do vazby.  

Poukázal na problém, že čekat nelze příliš dlouho, jelikož ministryně životního prostředí Anna Hubáčková končí z důvodu zdravotních problémů.

Šéf poslaneckého klubu KDU-ČSL Marek Výborný dnes uvedl, že strana nemá jméno někoho, kdo by případně měl Hladíka jako kandidáta na funkci ministra životního prostředí nahradit. Mladá fronta Dnes například uváděla, že měl Hladík tlačit na prodej městských bytů do vlastnictví soukromých osob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…