Daně na vše, co se hýbe. Pravičák Vondráček se pustil do plánů levičáků z TOP 09

13.08.2024 16:16 | Monitoring

Předseda strany Svobodní Libor Vondráček se ostře postavil proti návrhům ministra zdravotnictví Vlastimila Válka z TOP 09, které podle něj představují nebezpečné tendence vlády zvyšovat daně a omezovat svobody občanů. Podle všeho totiž ministr Válek začal připravovat argumenty pro zavedení daně na cukr ve slazených nápojích a zároveň usiluje o regulaci elektronických cigaret. Vondráček kritizuje tyto kroky jako pokus o převýchovu občanů.

Daně na vše, co se hýbe. Pravičák Vondráček se pustil do plánů levičáků z TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Následovat po dani z cukru bude daň z tuku, daň z vody a daň ze vzduchu. Na konci pak bude zákaz hraní a zpěvu jako v zemi Kazisvěta,“ ironicky poznamenal Libor Vondráček, který tak jedním dechem rýpl do někdejší pravicové nálepky dnes vládní strany TOP 09. 

Vondráček dále upozorňuje na plánované omezení prodeje elektronických cigaret prostřednictvím nové vyhlášky, kterou by ministr zdravotnictví chtěl zavést. „Drzost ministra Vlastimila Válka nezná hranic. To, co se mu nelíbí, chce zakázat nebo zdanit,“ říká Vondráček a varuje, že tato opatření výrazně omezí svobodu volby pro dospělé kuřáky. Plánovaná regulace zahrnuje zákaz ochucených náplní a nové daně, a to navzdory důkazům, že vapování je mnohem méně škodlivé než klasické kouření.

Kritiku zaměřuje také na metody prosazování těchto změn, které podle Vondráčka obcházejí demokratický proces. Tvrdí, že vláda využívá vyhlášek k zavádění zákazů, které by měly být projednány v rámci zákonodárného procesu, a varuje před tím, že podobné praktiky oslabují důvěru občanů ve státní instituce.

Svobodní se dlouhodobě se profilují jako ochránci osobních svobod a protivníci zvyšování daní, které považují za typické znaky levicových politik. Tímto postojem chtějí oslovit voliče, kteří hledají alternativu k současné politické scéně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

posledních dvacet let,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseEskymo , 13.08.2024 16:38:19
příkazy,zákazy,omezení,nařízení,pokuty,cenzura,debilita při řízení státu a EU,daňový otrok pro všechny zvrhlosti v režii státu,EU a USA,vítejte ve svobodné zemi a plačte,vítal jsem svržení zlého režimu a nyní bych uvítal totéž,až se jednou děti po uplynutí jisté doby proberou už nebude návratu,hlavně mi pije krev cenzura,

|  5 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…