Drtivá pomsta hejtmana Bělici z ANO. Zcela ovládl kraj

21.09.2024 14:54 | Monitoring

Hejtman Moravskoslezského kraje Josef Bělica (ANO) se v minulých dnech dostal do sporu s ministrem životního prostředí Petrem Hladíkem (KDU-ČSL) kvůli údajně nezvládnutým evakuacím při povodních. Nyní však všem ukázal, jak je to s jeho popularitou v jeho domovském regionu. Po sečtení 14 procent okrsků drtivě se svým hnutím ANO vede.

Drtivá pomsta hejtmana Bělici z ANO. Zcela ovládl kraj
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Josef Bělica

„Nechápu, jak může ministr životního prostředí napadnout skvělou práci starosty Krnova a primátora Opavy, kteří čtyři dny nespali a odvedli velký kus práce,“ zastal se svých lidí v regionu hejtman Josef Bělica (ANO) na tiskovém brífinku vlády. Starosta Krnova a primátor Opavy byli kritizováni za špatnou práci při povodních.

Jak však uvedl na konferenci Bělica, jehož jméno se následně také skloňovalo s tím, že povodně nezvládl, jak by měl, evakuace v Opavě proběhla velmi dobře, stejně jako evakuace v Krnově. „Ono se to z tepla kanceláře kritizuje velmi snadno,“ uvedl tehdy Bělica.

Josef Bělica se stal hejtmanem Moravskoslezského kraje v průběhu volebního období poté, co skončil Ivo Vondrák. Ten v minulosti kandidoval za ANO, nyní se rozhodl kandidovat za Starosty a osobnosti pro kraj. Vondrák se s hnutím ANO rozešel v nedobrém poté, co nepodpořil Andreje Babiše (ANO) v prezidentských volbách. Se svým hnutím však po sečtení 14 procent okrsků za hnutím ANO propadá, má necelých 14 procent. V kraji je však na druhém místě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 6 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Čunek hned po zvolení otevřeně promluvil o vládě

16:30 Čunek hned po zvolení otevřeně promluvil o vládě

Jedním z mála výrazných úspěchů, které si v letošních krajských volbách připsaly strany vládní koali…