Duhové války na Twitteru: Senátor Fischer rozčílil redaktora Respektu, zapojil se Kalousek

14.10.2022 18:19

Senátor Pavel Fischer, který se hodlá podruhé ucházet o prezidentský úřad, vyjádřil svůj názor na možnost stejnopohlavních párů uzavírat manželství a adoptovat děti. Netrvalo dlouho a přišla ostrá reakce Marka Švehly z Respektu. A nezůstalo jen u ní. Miroslav Kalousek se poté Pavla Fischera zastal. A také nebyl sám. Nahlédněte.

Duhové války na Twitteru: Senátor Fischer rozčílil redaktora Respektu, zapojil se Kalousek
Foto: Repro ČT
Popisek: Senátor a neúspěšný kandidát na prezidenta Pavel Fischer

V Česku se k právům sexuálních menšin vyjádřil také senátor Pavel Fischer, který chce již podruhé kandidovat na prezidenta.

„Dneska si děti můžete zabezpečit za úplatu z náhradních mateřství. Kdybychom připustili, že dáme na roveň manželství a stejnopohlavní svazky, posilujeme tím obavu, že se děti budou shánět na trhu a že se s nimi bude obchodovat. Nikdo mě zatím neubezpečil, jak bychom garantovali, že se to nebude dít. Tohle je věc, která by se měla také připomínat. Nejde jen o zrovnoprávnění před zákonem, ale také o práva dětí. Dospělí nemají právo na dítě. Je to dítě, kdo má právu na svoji mámu a na svého tátu. Nevím, co to s dětmi udělá, když mu ze zákona zakryjeme identitu jeho maminky a táty,“ prohlásil Fischer v rozhovoru pro Deník N.

Marek Švehla, taktéž novinář z Respektu, Fischera zkritizoval.

„Fakt to nebude lehké věřit úsudku Pavla Fischera ohledně zahraniční politiky, když jinde říká takovéhle kraviny. Debata o stejnopohlavních sňatcích je od začátku debatou mimo jiné o odpovědnosti a taky dětech, které si zaslouží co nejspolehlivější rodinné zázemí,“ konstatoval Švehla na Twitteru.

Názor Pavla Fischera

„Neříká se to lehce, ale je to realita: Pavel Fischer už do konce své kariéry zůstane politikem, který šířil (nenávistné) lži o obchodu s dětmi chvíli předtím, než kousek od nás jeden idiot přetavil tuhle nenávist ve dvojnásobnou vraždu,“ konstatoval také Švehla.

Někdejší ministr zdravotnictví za ČSSD Svatopluk Němeček Švehlovi oponoval. „Neuvěřitelně cynická manipulace. A to nejsem fanda pana Fischera,“ napsal.

Názor Pavla Fischera

Zuzana Schreiberová, která sama sebe na Twitteru představuje jako „poučená sluníčkářka a teď ředitelka Multikulturního centra Praha“ na konto Fischerova vyjádření také napsala pár slov.

„Proč asi P. Fischer vymýšlí krkolomné spojení manželství pro LGBTQ a obchod dětmi a nemá odvahu říct: ‚Jsem katolík a podle mé víry je homosexuální chování smrtelný hřích‘? To by se tolik nelíbilo? Uvědomuje si, jak blbě to zní? Nechce být za pánbíčkáře?“ zeptala se.

Názor Pavla Fischera

Stranou nezůstal stát ani Miroslav Kalousek, který se Pavla Fischera zastal.

„Z dnešní diskuze na Twitteru si odnáším pro mě zajímavý poznatek: Konzervativní přístup k manželství pro všechny (Pavel Fischer) je větším prohřeškem a překážkou pro výkon funkce prezidenta, než kádrová příslušnost ke komunistické rozvědce (generál Petr Pavel). Jsem opačného názoru,“ konstatoval Kalousek.

Názor Pavla Fischera

Pavel Fischer kvůli svým konzervativním postojům v rodinných otázkách čelil kritice už v minulé prezidentské kampani. Jiří Drahoš tehdy dostal možnost položit protikandidátovi v debatě před prvním kolem jakoukoliv otázku a zajímalo jej, zda chce se svým přístupem dosáhnout úrovně Polska, kde ženy nemohou jít za potrat. Fischer reagoval, že toto téma on vnímá jednoduše jako „život proti smrti“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …