Fiala i Babiš u Pavla. Výstup: Rusko je největší hrozba pro ČR

25.06.2024 18:56 | Monitoring

Prezident Petr Pavel po jednání o bezpečnosti s předsedou vlády Petrem Fialou (ODS), se šéfem ANO a expremiérem Andrejem Babišem a s místopředsedou ANO Karlem Havlíčkem novinářům sdělil, že největší bezpečnostní hrozbou pro Česko i pro Evropu je Rusko.

Fiala i Babiš u Pavla. Výstup: Rusko je největší hrozba pro ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Petr Pavel

Petr Pavel po jednání uvedl, že všichni politici, kteří se jednání účastnili, se shodli na tom, že největší současnou hrozbou pro Česko i pro Evropu je Rusko s jeho agresivní politikou.

Shoda panovala i na odsouzení agrese proti Ukrajině a na nutnosti podporovat napadenou zemi v jejím boji za obnovu suverenity a územní celistvosti. Zároveň je podle státníků nutné paralelně usilovat o mírové řešení konfliktu.

„Členské státy NATO musí podle našeho názoru udělat maximum pro to, aby válka skončila, aby si znepřátelené strany sedly bez podmínek ke stolu, aby přestali umírat lidi,“ řekl Babiš po jednání s hlavou státu.

Pavel rovněž uvedl, že s premiérem a se zástupci ANO nalezli v hlavních principech shodu. Debatu prezident označil za konstruktivní i přes některé rozdílné pohledy.

Babiš jednání označil za „velice konkrétní a pragmatické“. Ocenil, že je prezident na schůzku pozval a vyslechl jejich postoje a názory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Andrej Babiš byl položen dotaz

Co se změnilo?

Ještě nedávno ANO tvrdilo, jak je pro ČR největší hrozbou tato vláda a pokud vím, ani jste nepodpořili usnesení, že je pro nás největší hrozbou Rusko, což bezpochyby je, ale nyní si s vládou notujete a mě zajímá, jak to, že jste takto změnili rétoriku? A druhá věc, opravdu myslíte, že když jsme v NA...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Největší hrozba pro Česko jsou užiteční idioti a vlastizrádci , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusepedros491 , 26.06.2024 4:53:37
které úkoluje CIA a Pentagon. Babiš když byl premiérem tak si jel do sídla CIA v Langley pro domácí úkoly a pak dal Rusku podpásový úder s Vrběticemi. Došlo k totálnímu rozvratu výhodné ekomické spolupráce s Ruskem. A jaké domácí úkoly dostal Petr Fiala při návštěvě Langley je už taky známo. Všemožně podporovat a financovat Americkou válku proti Rusku na Ukrajině a připravovat Česko na vstup do přímé války s Ruskem. A Petr Pavel ten taky přednostně hájí Americké zájmy na úkor naší bezpečnosti a prosperity. Východní křídlo NATO Litva,Lotyšsko,Estonsko,Polsko,Česko,Slovensko, Rumunsko mají být obětováni pomocí užitečných idiotů kteří jsou ve vedení jejich zemí ve válce Američanů proti Rusku ,a státy západního křídla a Američani to budou za bukem v bezpečí sledovat. Takovou sebevražednou taktiku kterou nám připravili vlastizrádci a užiteční idioti je třeba odmítnout .

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

20:17 „Jak poznáte českého důchodce? Nesmlouvá, bere, co je levné“. Zážitky z plzeňské burzy potravin

Nejen Ukrajina je v Plzni zastoupena, ale také Bulharsko. V regionu pracují a žijí tisíce jeho přísl…