Harrisovou vybučeli, úsměv nestačil. Problémy v klíčovém státě

26.10.2024 18:10 | Monitoring

Demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová v pátek večer chtěla promluvit na zaplněném houstonském stadionu Shell Energy v Texasu. Ale – nedařilo se jí dostat pod kontrolu dav, z nějž se ozývalo pískání, bučení a křik. To na sociálních sítích někteří komentují, že tak chaotické a zmatené by bylo Harrisové prezidentství.

Harrisovou vybučeli, úsměv nestačil. Problémy v klíčovém státě
Foto: X
Popisek: Kamala Harrisová se snaží dostat pod kontrolu dav na předvolebním shromáždění v Houstonu

Viceprezidentka Harrisová se v Texasu těšila podpoře, kterou jí přišly vyjádřit celebrity jako je zpěvačka Beyoncé, rocková legenda Bruce Springsteen či bavič Tyler Perry. Nechyběl ani bývalý americký prezident Barack Obama, uvedla CNN.

Když ale chtěla na stadionu promluvit ke svým fanouškům, zavládl v publiku veliký chaos. Dav lidí nepřestával na Harrisovou hučet a pískat – a její podporovatelé se je snažili překřičet skandováním jména Kamala, Kamala.

Rozrušená Harrisová se snažila situaci čelit s nepřirozeně ztuhlým úsměvem na tváří ve snaze situaci uklidnit, ale nedařilo se jí to. Svým odpůrcům doporučovala, aby se odebrali na menší shromáždění o ulici dál. Po chvíli rozvášněný dav komentovala bezradně slovy, že „je to v pořádku“.

Její vystoupení na stadionu v Houstonu, před asi 20 tisíci lidmi, komentovali lidé na sociálních sítích. U videí se objevily komentáře, že na shromáždění Harrisové zavládl chaos a že ona nezvládá dostat situaci pod kontrolu.

Někteří diskutéři Harrisové vystoupení označili za meme – že ve chvíli, když vše hoří, prohlašuje, že „je to v pořádku“.

V souvislosti s Harrisovou psali jako o „nejméně populární kandidátce, kterou kdy demokraté postavili“.

„Nechceme ji tady v Texasu! Texas nebude modrý! Udržujte Texas červený!“ ozývalo se dál z diskuse.

„Ani její samolibý výraz ‚pořád mluvím‘ nedokáže zakrýt paniku v jejích očích,“ dodal komentující k vystoupení Harrisové v Houstonu během shromáždění v rámci prezidentské kampaně.

„Kamala Harrisová nezvládne ani shromáždění v Houstonu. Pokud nezvládá své vlastní příznivce, jak může očekávat, že povede zemi? Zdá se, že jedinou konstantou její politické kariéry je chaos,“ stálo v jedné z dalších reakci na Harrisovou.

A v podobném duchu se vyjadřovali i další uživatelé sítě X. „To je dokonalá metafora toho, jak by vypadalo prezidentství Kamaly Harrisové. Naprostý chaos. Kdo nejhlasitěji křičí, ten dosáhne svého.“ „Kamala je zmatená a nedokáže nic ovládat. Není to žádný lídr,“ zněl další komentář k videu bouřlivého davu na předvolebním shromáždění v Houstonu.

Tématem houstonského shromáždění Harrisové byla „reprodukční svoboda“, a Kamila se pokoušela ukázat souvislost mezi protipotratovou politikou bývalého prezidenta Donalda Trumpa a ohrožením života žen. „Nikdo není chráněn, pokud existuje Trump. Jde nám o budoucnost!“ zvolala Harrisová a vyzývala občany, aby neotáleli se svým hlasem. V několika státech totiž již probíhá předčasné hlasování. 

Americké prezidentské volby se uskuteční 5. listopadu a prezidentská kampaň v USA tak míří do finále.

Na mítink přišlo Harrisovou podpořit asi 20 tisíc lidí. Hosté vyzvali obyvatele Texasu, který je jednou z klíčových zemí ve volbách, aby odmítli republikánského soupeře Donalda Trumpa, jenž podle Springsteena vede kampaň, „aby se stal americkým tyranem“.

Trump podle listu The Washington Post shromáždění Harrisové odsoudil slovy, že Harrisová zcela ignoruje národní nepokoje. „Izrael útočí, máme válku, nikdo to neřídí, Joe Biden spí, a ona má taneční párty s Beyoncé,“ prohlásil Trump v Michiganu.

Souboj o Bílý dům mezi republikánem Donaldem Trumpem a demokratickou viceprezidentkou Kamalou Harrisovou je podle průzkumu společnosti SSRS pro zpravodajskou stanici CNN naprosto vyrovnaný – pro oba kandidáty by hlasovalo shodně 47 procent voličů.

 

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 18 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kamala Harris je jak ta naše Markét, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemravní bahno , 26.10.2024 19:17:10
politička jen do dobrého počasí, kdy věci jdou po jejím, národ se nechá mlčky obírat, její politická ostuda při létání po světě je adekvátní, blbost přiměřená, zázemí politicky opevněné a pochlebovači ( u nás Fiala, Výborný, Rakušan) nepříliš bystří. Jak něco z toho chybí začíná taková veřejná činovnice panikařit, agrese projevů vzrůstá, ječivost jde o kvartu nahoru, hulákavost stoupá o dvacet decibelů a všichni na druhé straně názorové barikády se stávají okamžitě agenty Ruska, lhostejno kdo (Trump, Vance, Babiš, paní Konečná, Okamura...) všechny má Putin na výplatní pásce, všechny a dotyční jen koukají, jak zničit liberální demokracii ve jménu totality... Bláznivé ženy jsou v politice morem, víc než chlapi, ti, když jim zaharaší, jsou trubci prvotřídní, ale tohle, tohle by se fakt nemělo dít. Když slyším Černochovou, Pekarovou, Němcovou, Richterovou a další, neustále si kladu otázku, jestli je tohle možný. Už tři roky. Američané se s Harrisovou asi nedostali o nic dál, snad tu tragédku bojovnou vyšplouchnou. Jinak jde svět v řiť.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Dosadím Kennedyho, slíbil Trump. Farma lobby nepotěší

20:07 Dosadím Kennedyho, slíbil Trump. Farma lobby nepotěší

Americký exprezident Donald Trump by v případě svého opětovného zvolení do prezidentského úřadu chtě…