Joe Biden vysvětluje: Věk přináší špetku moudrosti

17.07.2024 21:42 | Monitoring

Americký prezident Joe Biden se nechal slyšet, že z předvolební kampaně před listopadovými prezidentskými volbami v USA by odstoupil jen v případě, že by mu to doporučili lékaři. Svůj vysoký věk vnímá jako přednost. Připustil, že se v nedávné debatě s Donaldem Trumpem na CNN dopustil chyby, informují zahraniční média.

Joe Biden vysvětluje: Věk přináší špetku moudrosti
Foto: Repro Twitter @greg_price11
Popisek: Americký prezident Joe Biden

Bidenův věk se stal tématem kampaně po jeho katastrofální debatě s Donaldem Trumpem. Přišly výzvy, aby odstoupil z kandidatury, a to i z řad demokratů.

Prezident Joe Biden však prohlásil, že si myslí, že jeho věk pro něj může být výhodou. „Zcela upřímně si myslím, že jednou z věcí, kterou s sebou věk přináší, je špetka moudrosti,“ uvedl podle časopisu The Wrap jednaosmdesátiletý Biden.

Z předvolební kampaně by Biden prý odstoupil na doporučení lékařů. „Kdyby se objevily nějaké zdravotní potíže, kdyby přišli lékaři a řekli, že mám ten a ten problém,“ řekl americký prezident.

Prezident Joe Biden přiznal, že se v roce 2020 označil za „přechodného kandidáta“ na prezidenta, ale v novém rozhovoru uvedl, že si je jistý, že je čas předat břemeno někomu dalšímu vzhledem k tomu, jak je země „rozdělená“. „Upřímně, nečekal jsem, že se situace v zemi vyvine tak špatným směrem,“ řekl důvod k obhajobě prezidentského mandátu.

Současný šéf Bílého domu také přiznal, že v ostře sledované prezidentské debatě s Donaldem Trumpem vysílané na CNN se dopustil chyby a podcenil svou roli v americké politice, informovala televize CBS.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trump sledován a okraden. Cizí mocností

9:40 Trump sledován a okraden. Cizí mocností

Materiály z kampaně Donalda Trumpa se měly dostávat k lidem z týmu jeho soupeřů, a rovněž k FBI a dv…