Udženija nezvolena. Já si na žádný funkce nikdy nehrála, ujišťovala

18.01.2020 14:18 | Zprávy

Volební kongres ODS po zvolení Petra Fialy 95 procenty hlasů pokračoval volbou jeho zástupce či zástupkyně. Dosavadní první místopředsedkyně Alexandra Udženija nakonec rovněž neměla protikandidáta.

Udženija nezvolena. Já si na žádný funkce nikdy nehrála, ujišťovala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alexandra Udženija na 29. kongresu ODS

Nominace na prvního místopředsedu získali Alexandra Udženija a Alexandr Vondra. Ten se ale před hlasováním rozhodl návrhu spolustraníků ze Zlínského kraje vzdát. Když se ani po výzvě moderátora Zbyňka Stanjury neobjevil žádný návrh z pléna, kandidovala na stranickou dvojku pouze pražská kandidátka.

„Praha si v minulých volbách vybrala ty nejlepší. ODS tam vyhrála a s tím nikdo nepočítal,“ spustila rovnou místo pozdravu. Zvoláním „Slávku, byl jsi jako vždy skvělej“ za to při potlesku sálu poděkovala Bohuslavu Svobodovi, pražskému lídrovi strany.

Na minulém kongresu si dala Udženija cíl „znovu získat Prahu“ a ODS tam volby skutečně vyhrála. A tak by to podle první místopředsedkyně mělo být i nadále. Hlavní devízou strany je prý množství lidí, kteří dokážou přinášet nápady, přemýšlet a často jít i mimo zajeté koleje. Mezi takové Udženija počítá i sebe samotnou. „Občas to působí i problémy, ale to jsem prostě já,“ smála se.

„Odvaha, odhodlanost, a trochu toho štěstí,“ nabídla po pražském úspěchu návod spolustraníkům.

V každodenních politických tancích ODS podle ní zapomíná na své úspěchy. Delegátům doporučila, aby se rozhlédli po pražském O2 Universu, kde se kongres konal. Uvidí prý množství „úspěšných ódéesáků“, protože ODS vždy byla stranou individualit.

Atmosféra ve společnosti se mění a jsou před námi nové výzvy. „Že jsme konzervativní, to neznamená, že jsme ‚zabržděný‘,“ nabádala spolustraníky Udženija s tím, že by ODS měla být „moderní strana“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Michal Kortyš byl položen dotaz

Nevymlouváte se jen?

Dobrý den, pane Kortyši. Tvrdíte, jak pracujete v terénu, a proto se tak málo účastníte schůzí senátu. Proč ale už odmítáte sdělit, co v tom terénu děláte? Není to jen výmluva? Protože jestli se senát schází jen tak málo, tak proč si ten jeden až dva dny v měsíci neuděláte na schůzi čas, když je to ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zrušte rodinu, je neefektivní, máme čísla.“ Levičákům přišla odpověď

4:44 „Zrušte rodinu, je neefektivní, máme čísla.“ Levičákům přišla odpověď

Nick Srnicek je levicový myslitel, stejně jako jeho družka Helen Hester. Oba zavrhují koncept tradič…