Kalousek a Němcová se vrhli na Babiše. Zvedl je ze židle jediným rozhovorem

12.11.2022 16:48 | Ze sítí

Do prezidentského křesla by měl usednout někdo jiný než kvazi kandidáti pětikoalice, říká expremiér a kandidát na prezidenta Andrej Babiš (ANO). Bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek kritizuje „zmatenou představu“ o tom, jak se má úřad hlavy státu vykonávat. Stejně kriticky se k Babišovým slovům staví senátorka Mirka Němcová (ODS).

Kalousek a Němcová se vrhli na Babiše. Zvedl je ze židle jediným rozhovorem
Foto: Repro Instagram
Popisek: Předseda ANO Andrej Babiš

„Jsme teď v situaci, kdy má pětikoalice Sněmovnu, Senát, má vládu, podporuje tři kandidáty: pana Pavla, pana Fischera a paní Nerudovou. Bylo by dobré, kdyby prezidentský post obsadil někdo jiný než kvazi kandidáti pětikoalice,“ uvedl Andrej Babiš ke své představě výkonu funkce prezidenta v rozhovoru pro Novinky.cz.

Jako prezident by Fialově vládě podle svých slov nešel na ruku: „Vláda nemluví s opozicí, a kdybych byl prezidentem, tak je možné, že bych konečně mohl s vládou debatovat, mohl bych chodit na vládu nebo do Sněmovny. A je možné, že by snad prezidenta vzali vážně,“ dodal Babiš.

Připomněl, že vůči vládě nyní musí být kritika a že v tom smysl není jeho kampaň pozitivní, jelikož Fialův kabinet pomáhá lidem málo nebo pozdě. „A to, že nevyřešili energetickou krizi, má obrovsky negativní dopady,“ řekl bývalý předseda vlády.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poplach v Německu kvůli viru. Ne, vzduchem se nešíří. Riziko je jinde, říkají odborníci

4:44 Poplach v Německu kvůli viru. Ne, vzduchem se nešíří. Riziko je jinde, říkají odborníci

V sousedním Německu se objevilo podezření na nákazu životu nebezpečnou krvácivou horečkou Marburg. „…