Kamala Harrisová: Když se to hodilo, měla na starost migraci. Už se to nehodí

24.07.2024 22:15 | Monitoring

V roce 2021, když Kamala Harrisová startovala na pozici viceprezidentky, ujal se její titul „pohraniční car“. Tedy člověk, který se má starat o hranice. Americký mainstreamový deník Axios Harrisovou tak v té době tituloval také. V roce 2024, když je třeba Harrisovou ukázat v dobrém světle, deník začal tvrdit opak a na své tři roky staré útočení na Harrisovou zapomněl. Ale čtenáři nezapomněli. A tak Axios začal dopisovat bez upozornění do článku nové skutečnosti. A hned se vyrojila velká záplava reakcí. Citoval se George Orwell, mluvilo se o tom, že demokraté jsou falešní.

Kamala Harrisová: Když se to hodilo, měla na starost migraci. Už se to nehodí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Kamala Harrisová

Kamala Harrisová dostala od prezidenta Joea Bidena na začátku mandátu za úkol vypořádat se se vzrůstající migrací ze zemí Jižní Ameriky. Pro to je v angličtině ustálený výraz „pohraniční car“. A jako o pohraničním carovi začala o Harrisové psát média, označovali ji tak politici. Jenže během mandátu se migrace do USA jen zvyšovala. Kamala Harrisová tak podle republikánů svou roli „pohraničního cara“ nezvládla.

„Harrisová byla jmenována ‚pohraničním carem‘ v březnu 2021 a od té doby miliony a miliony ilegálních cizinců napadly naši zemi a bezpočet Američanů bylo zabito rukou migrantů kvůli její úmyslné demolici amerických hranic a zákonů,“ řekl Trump v úterý novinářům.

„Převzala roli, kterou měl viceprezident Biden během Obamovy administrativy, což je diplomacie se Střední Amerikou,“ řekl v úterý pro Fox News bývalý ministr vnitřní bezpečnosti Jeh Johnson. „Ona není pohraniční car,“ dodal důrazně.

Mainstreamový deník Axios v roce 2021 Harrisovou také nazýval pohraničním carem. Teď, v článku v roce 2024, když se Harrisová stala kandidátkou na prezidentský post, začal deník hrát hru na to, že je vyloučené, že by Harrisová byla pohraničním carem. O tom, že sám Axios Harrisovou tituloval stejně, pomlčel, přičemž ostatní média obvinil, stejně jako Trumpa a jeho příznivce. Jenže čtenáři si vzpomněli, že stejně tituloval Harrisovou i Axios. A začali se bouřit. Načež Axios tiše a bez upozornění vstoupil zpět do článku a začal přepisovat, doplňovat a na zpětnou editaci článku neupozornil.

Na to se rozpoutal výsměch od čtenářů a sociální sítě se zaplavily slovy jako „ubozí demokraté jsou těmi nejnečestnějšími lidmi na světě“, zaznělo na síti X v reakci na pokrytectví deníku.

Po silné kritice deník pod článek doplnil editorskou poznámku: „Tento článek byl aktualizován a upřesněn, aby bylo poznamenáno, že Axios patřil mezi zpravodajské kanály, které v roce 2021 nesprávně označily Kamalu Harrisovou za ,pohraničního cara‘,“ stojí nově v článku deníku Axios.

„Strana vám řekla, abyste odmítl důkazy vašich očí a uší. Byl to jejich poslední, nejzákladnější příkaz,“ citoval na síti X snahu zamlčet editaci jeden z kritiků. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…