Kubek: Pohoupáme tě na lucerně, píšou mi

08.12.2021 12:11

Výhrůžky dětem, hovínka v poště, demonstranti pod oknem domu. Prezident ČLK Milan Kubek popsal, co zažívá za to, že se snaží v covidové krizi chovat zodpovědně a k témuž nabádá i své spoluobčany.

Kubek: Pohoupáme tě na lucerně, píšou mi
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Prezident České lékařské komory Milan Kubek.

Slovní útoky na ulici, hovínka v poště, výhrůžky adresované jemu samému, jeho manželce i jeho dětem.

Anketa

Musíte v posledních týdnech šetřit na jídle?

65%
11%
hlasovalo: 39583 lidí

„Já si tady nechci hrát na bolestína, ale co vnímám jako nejhorší, je to, když je vyhrožováno mé rodině, s tím se tedy odmítám smířit a věřím, že policie koná a že pachatelé budou potrestáni. Od nejrůznějších e-mailů, naprosto nereprodukovatelných, to dospělo k demonstracím pod okny, kdy mě vyzývají k tomu, abych vylezl ven, titulují mě tak, že je to nereprodukovatelné, slibují mi, že mě pohoupají na lucerně a moje rodina, kterou také patřičně titulují, se na to musí dívat. Zahlcují mi také telefon, aby se mi nedovolali pacienti a nenechají mě pracovat,“ popsal situaci Kubek v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV.

Celé to vnímá jako selhání státu, který nedokázal účinně zabránit různým dezinformacím o covidu.

Všechny ty, kteří mu vyhrožují, však také upozornil, že se nenechá zastrašit a bude i dál jednat tak, jako jednal dosud, bude se nadále vyjadřovat k epidemii koronaviru a i nadále bude podporovat povinné očkování proti nemoci covid-19.

„Já jsem jako lékař ve válce s covidem. My všichni jsme ve válce s covidem. Mně bohužel chybí ze strany politiků základní konsenzus, že je naším nepřítelem covid a ne lidé, kteří mají různé názory,“ uvedl Kubek. „Mým cílem je bránit tomu, aby zbytečně umírali lidé,“ dodal ještě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

20:45 Novotný končí v ODS. Ale nemlčí. „Je to akce Zahradila.“ A pak byl zase sprostý

Řeporyjský starosta Pavel Novotný skončí v ODS, shodlo se na tom předsednictvo strany, v úterý večer…