Kvůli islámu přijde cenzura, EU to chystá. Právník Coleman odhaluje

22.10.2024 7:21 | Monitoring

Výkonný ředitel Alliance Defending Freedom (Aliance na obranu svobody – ADF) Paul Coleman tvrdí, že Evropská unie chystá spolu s arabskými státy naprosto neuvěřitelnou věc. „OSN a EU vytvořily alianci s 57 muslimskými státy, které jsou členy Organizace islámské spolupráce, a požadují masovou globální cenzuru,“ prohlásil Coleman.

Kvůli islámu přijde cenzura, EU to chystá. Právník Coleman odhaluje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dřevěný kříž s Kristem

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 16093 lidí
Česká Společnost na obranu svobody projevu českým čtenářům představila právníka Paula Colemana, který se specializuje na mezinárodní lidská práva a evropské právo a byl zapojen do více než 20 případů u Evropského soudu pro lidská práva a je autorem stížností a podání k Meziamerickému soudu pro lidská práva, Mezinárodnímu trestnímu soudu, Soudnímu dvoru Evropské unie, Výbor OSN pro lidská práva.

ADF Colemana představuje jako muže, který byl součástí právního týmu v historickém případu Eweida a další proti Spojenému království, kde soud vynesl přelomové rozhodnutí o náboženské svobodě.

Případ Eweida proti British Airways (BA). BA se dostala do sporu se svou zaměstnankyní Nadiou Eweidovou, která nosila navrchu svého pracovního oděvu, své uniformy viditelně náboženský symbol – křesťanský křížek. Aerolinky ji kvůli tomu poslali na delší placené volno.  Letuška se se zaměstnavatelem soudila, ale britské soudy napřed daly za pravdu firmě, že Eweidová musí svůj křížek skrýt.  Ale Eweidová se obrátila na Evropský soud pro lidská práva a tam se dočkala zastání. Soud konstatoval, že britská vláda musí chránit náboženskou víru jednotlivce. Toto stanovisko zastával i Coleman.

Coleman tvrdí, že je povinností evropských zemí chránit lidi, kteří se rozhodli upustit od vyznávání muslimské víry a jsou za to svými někdejšími souvěrci kritizováni.

A o to víc bije na poplach před údajně chystaným paktem EU „s 57 muslimskými státy, které jsou členy Organizace islámské spolupráce, a požadují masovou globální cenzuru“, prohlásil Coleman. Je to podle něj „hlavní motor cenzury“, který si klade za cíl vytáhnout do boje proti rouhání. Při pokusech o údajné rouhání se rouhač může dopustit „náboženské nenávisti“ a „může být za své názory pronásledován“.

„Myslím, že tyto kroky vidíme v každé části světa. První krok: Je vyhlášena domnělá hrozba. Ať už je to cokoli. Může to být Rusko, které ovlivňuje naši demokracii tady nebo v Evropě nebo cokoli jiného. Hrozba je vždy na vzestupu. Odvolávají se na studie nevládních organizací... A pak se oznámí nejasné plány, jak hrozbě čelit,“ popsal svůj pohled na věc Coleman.

Dovolával se tady i kauzy Twitter Files, kde se podle Colemana objevila řada důkazů o tom, že americké britské a další tajné služby zneužívají téma boje proti terorismu na zavedení plánů na kontrolu informací, které podle Colemana zahrnovaly cenzuru, debanking a blokace napříč platformami.

Coleman promlouvá

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Jan Grulich byl položen dotaz

Dospělí si budou moci legálně koupit lehké drogy

Ale to přeci mohli vždy nebo myslíte, že třeba alkohol není droga? A proč jinak přistupovat k HHC ale i třeba THC?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 4 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

„Jako kdyby USA řídili naši nepřátelé.“ 33 svědectví amerického miliardáře

8:24 „Jako kdyby USA řídili naši nepřátelé.“ 33 svědectví amerického miliardáře

„Přesně toto by prosazovali naši nepřátelé, kdyby chtěli rozvrátit Ameriku.“ Americký investor a mil…