Maďarská zima... Mladý Kolář se posmíval Orbánovi, znalec mu vysvětlil základy

18.07.2022 18:03 | Ze sítí

Generální ředitel společnosti Pražská strojírna Robert Masarovič nechápe, proč TOP 09 na svém twitteru kritizuje maďarský přístup k pohonným hmotám, když mají Maďaři benzín za 29 korun a bezpečně zajištěnou ropu a plyn na zimu. „Pokud si děláte vaši povýšenou srandu z maďarské zimy, střelili jste se ne do nohy, ale přímo do boku,“ vzkazuje TOP 09 Masarovič.

Maďarská zima... Mladý Kolář se posmíval Orbánovi, znalec mu vysvětlil základy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stojan čerpací stanice

TOP 09 na svém twitteru sdílí komentář svého člena a starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře kritizující přístup maďarského premiéra Viktora Orbána, který zavedl limit na tankování levného paliva. „Maďaři mají palivo pomalu na příděl. Opatření, která tamní rádoby diktátor zavádí, jsou nepopulární. Nic, co bychom měli v Česku kopírovat,“ píše TOP 09 s tím, že současná vláda prý za krátkou dobu udělala pro energetickou bezpečnost a soběstačnost této země mnohem víc než vlády předchozí.

 

 

Kolář si na svém facebooku tropil srandu nejen z Maďarska, ale zejména z předsedy SPD Tomia Okamury. „Podle Tomia Okamury si máme vzít příklad z Maďarska. Co na tom, že benzín je tam na příděl a čeká je tuhá zima. Pravidlo Okamurovy břitvy platí, co navrhuje Tomio Okamura, bývá úplně mimo, ale dá se o něm mluvit hodiny,“ napsal Kolář ironicky s odkazem na teorii z oblasti logiky známou jako Occamova břitva.

Generální ředitel společnosti Pražská strojírna Robert Masarovič ale tyto žerty na účet Maďarska nechápe a připomíná, že tamní občané mají levný benzín i naftu a mají bezproblémově zajištěnou ropu i plyn na celou zimu.

„Maďarsko má limit 50 litrů paliva za 29 korun za litr na den. Dále má plynovod i ropovod, v obou tečou tekutiny. Má dvě rafinerie. Pokud si děláte vaši povýšenou srandu z maďarské zimy, střelili jste se ne do nohy, ale přímo do boku. Vyměňte správce účtu,“ kritizuje Masarovič uvažování TOP 09.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Jiří Růžička byl položen dotaz

,,Jestli chceme jíst vlastní a kvalitní potraviny, tak je třeba rychle problémy řešit!"

Jak chcete problém řešit? Myslíte, že je vůbec reálné, že bysme mohli být potravinově soběstační? A pokud ano, za jakou cenu? Protože už teď jsou potraviny neskutečně drahé a byť podpora domácích zemědělců je hezká věc, uvědomujete si, že ne každý si to ze svého platu může dovolit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ona chce válku. Ke komunistům by ji nevzali.“ Vojtěch Filip pomluvil Kamalu Harrisovou. Ale pak došlo na Fialu

20:35 „Ona chce válku. Ke komunistům by ji nevzali.“ Vojtěch Filip pomluvil Kamalu Harrisovou. Ale pak došlo na Fialu

Kamala Harrisová není dobrou soudružkou, řekl o kandidátce na prezidentku Spojených států v pořadu 0…