Maláčová se znovu pustila do Babiše: Premiér by si měl zamést před vlastním prahem!

10.10.2019 21:32 | Zprávy

Průzkumy ukazují, že jednu z dělicích linií v české společnosti představuje nemožnost najít bydlení. Co s tím? O tom na vlnách Českého rozhlasu debatovali Olga Richterová (Česká pirátská strana), Jan Hrnčíř (SPD), Jana Maláčová (ČSSD), Štěpán Ripka (Platforma pro sociální bydlení) a Daniel Prokop (sociolog). Ministryně Maláčová kritizovala předsedu vlády Andreje Babiše (ANO). Hrnčíř se obul do neziskových organizací.

Maláčová se znovu pustila do Babiše: Premiér by si měl zamést před vlastním prahem!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Maláčová

Ministryně Maláčová varovala, že bytová nouze souvisí se začarovaným kruhem obchodu s chudobou, protože v tzv. vyloučených lokalitách lidé bydlí za extrémně vysoké ceny, ale v nevyhovujících hygienických podmínkách. V těchto lokalitách nakonec lidé nemohu najít práci, trápí je exekuce a z těchto problémů se prostě nemohou dostat ven. „Je to ghetto a ty problémy se nabalují,“ varovala Maláčová.

Členka vlády připustila, že premiér Andrej Babiš (ANO) nejednou prohlásil, že v boji s chudobou se zatím neudělalo dost, ale obratem udeřila na samotného předsedu vlády.

„Pan premiér si musí napřed zamést před vlastním prahem,“ zdůraznila Maláčová s tím, že po celé vládě chtěla, aby problematiku posunula kupředu, ale prozatím k tomu nedošlo. „Jestli si někdo myslí, že chudoba je jen záležitost pro MPSV, tak já ho velmi rychle vyvedu z omylu,“ upozornila s tím, že se do řešení problému musí zapojit také Ministerstvo financí nebo Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR), které mělo připravit cenové mapy bydlení, ale podle Maláčové se MMR prozatím příliš nevyznamenalo.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jako kdyby USA řídili naši nepřátelé.“ 33 svědectví amerického miliardáře

8:24 „Jako kdyby USA řídili naši nepřátelé.“ 33 svědectví amerického miliardáře

„Přesně toto by prosazovali naši nepřátelé, kdyby chtěli rozvrátit Ameriku.“ Americký investor a mil…