Na úrovni Aeronetu. Babiš a Kmenta v sobě, padají zlé věci

10.10.2022 11:41 | Ze sítí

Na sociálních sítích se do sebe pustili dva legendární sokové. Novinář Jaroslav Kmenta a předseda hnutí ANO Andrej Babiš si vyměnili několik vzkazů a nebyla to žádná lichotivá vyznání. Babiš označil Kmentovy dotazy za přihlouplé a Kmentovu pracovní produktivitu v Mafře okomentoval jako „nicnedělání“. Kmenta kvalitu svojí novinářské práce zase vidí v tom, že se jeho knihy prodávají, na rozdíl od těch Babišových, které bývalý premiér rozdává zdarma.

Na úrovni Aeronetu. Babiš a Kmenta v sobě, padají zlé věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Kmenta, český investigativní novinář

„Podívejte, kdo mi píše,“ zahájil Andrej Babiš svůj příspěvek na facebooku, aby tam následně zkopíroval text, který mu zaslal Jaroslav Kmenta, novinář známý především svými kritickými texty a knihami o bývalém premiérovi České republiky.

Kmenta Babiše požádal o vyjádření ke kauze odposlechů, které měla podle prezidenta Zemana provádět BIS a které se měly týkat právě současného prezidenta. Podle Kmenty měl Babiš část těchto odposlechů obdržet a zneužít jejich obsah.

Babišova odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Předseda hnutí ANO v ní zmínil „vylhané antibabišovské knihy a lži“, které o něm podle Babiše Kmenta šíří v časopise Reportér a podivil se drzosti, s jakou mu Kmenta píše.

„Aby bylo jasno, nikdy jsem žádné odposlechy neviděl, vaše konstrukce je zcela scestná a vaše informace jako obvykle na úrovni Aeronetu,“ vyjádřil se nejdříve bývalý premiér ke Kmentově dotazu.

„Chápu vaši nenávist vůči mně, protože po koupi Mafry, kde jste podle mých informací nic nedělal (maximálně psal účelové texty na objednávku), bral peníze a v pracovní době jste psal své výmysly a fabulace, které vydáváte za knihy a peníze za ně jste pravděpodobně inkasoval vy a ne váš zaměstnavatel, byste musel konečně začít pracovat,“ zmínil Babiš i z jeho pohledu pravděpodobný důvod, proč se mu Kmenta mstí.

„Toto je poslední reakce, kterou ode mě máte, už mě příště neobtěžujte ani svými přihlouplými dotazy, ani svou přítomností,“ uzavřel konverzaci s redaktorem Kmentou Andrej Babiš.

To ale nenechalo v klidu dotčeného redaktora a ten reagoval na sociální síti Twitter.

 

„Pane poslanče Babiši, i v novinařině platí, že práce není jen o kvantitě, ale hlavně o kvalitě,“ má ve své reakci Kmenta na mysli pravděpodobně to, že mu Babiš vytýkal nízkou produktivitu práce v Mafře.

„Pozná se to třeba podle toho, že Vaše knihy rozdáváte zdarma, moje knihy si čtenáři kupují, protože tím oceňují mou práci,“ uvedl dále Kmenta s narážkou na to, že Andrej Babiš svoje knihy rozdává občanům na mítincích, kdežto jeho knihy si lidé kupují.

Kmenta ale pokračoval dál a připojil „Vzkaz pro Andreje Babiše“, který kompletně zveřejnil na svém facebookovém účtu.

V něm se podivuje nad tím, že ho na reakcích Andreje Babiše vždy nejvíce rozohní narážky na to, že v životě nic nedělal. „To, že o mě mluví, že jsem vyžraný, zkorumpovaný, že lžu a spolupracuji s mafií – mě naopak nijak nevykolejí.“

Jízlivé reakce Babiše jsou podle Kmenty většinou emočním výbuchem zlosti a projevem nevyzrálosti (a nestability) politika.

Kmenta ale reagoval i na Babišovu poznámku ohledně jeho nízké pracovní aktivity v Mafře.

Podle něj nepsal svoje knihy v pracovní době, ale ve volných chvílích a měl k tomu svolení šéfredaktora. Navíc lze podle Kmenty dohledat tisíce článků, které prokazatelně napsal za posledních 25 let. Podle čísel zveřejněných samotným Kmentou, jde o zhruba 2 články týdně.

Vzkaz pokračuje výčtem stran, kterými se Kmenta zaobíral. Jde o 576 textů o ODS, 743 textů se zmínkou o ČSSD. „Textů, kde zmiňuji jméno Babiš, je 220.“

Závěrem Kmenta zmínil to, co na twitteru, tedy že práce není jen o kvantitě, ale hlavně o kvalitě a že jeho knihy (na rozdíl od Babišových, které jsou rozdávány zdarma) si čtenáři kupují, protože tím oceňují jeho práci.

Na druhou stranu ale dodává, a tím sám ocenění své práce čtenáři snižuje, že poslední jeho knihy Babišovo Palermo I a II prodává teď s 50procentní slevou. Je prý přesvědčen, že zisk není všechno.

„Důležité je, aby se informace o prohnilých v politice šířily i tam, kde jste si původně myslel, že zabírají jen koblihy nebo salámy,“ končí Jaroslav Kmenta svůj vzkaz Andreji Babišovi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…