Na vnitro dorazilo jednadvacet přihlášek. A Nerudová získala velmi zajímavého sponzora

08.11.2022 18:14 | Ze sítí

O post budoucího prezidenta republiky má zájem 21 kandidátů. Mezi nimi jsou například bývalý předseda Vojenského výboru NATO Petr Pavel, expremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš nebo bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová, kteří mají podle průzkumů největší šanci na vítězství. Píše o tom server Novinky.cz.

Na vnitro dorazilo jednadvacet přihlášek. A Nerudová získala velmi zajímavého sponzora
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Pražský hrad

Přihlášky odevzdali také senátoři Pavel Fischer (nezávislý) a Marek Hilšer z klubu Starostů, stejně jako předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula. Mezi nominovanými jsou také podnikatelé Karel Janeček, Karel Diviš a Tomáš Březina, poslanec SPD Jaroslav Bašta, bývalý rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima nebo prezidentka České asociace povinných Denisa Rohanová.

Přihlášku nakonec nepodali bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková, někdejší místopředseda KSČM Josef Skála nebo teolog Ivo Mareš.

Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí zaevidoval 21 volebních účtů uchazečů po úřad hlavy státu včetně europoslance Hynka Blaška (za SPD), bývalého pirátského senátora a předsedy hnutí Vize pro Česko Libora Michálka, buddhisty Lumíra Lásky nebo prezidenta spolku KTV Ivana Smetany.

Jména všech kandidátů ministerstvo vnitra zveřejní až 25. listopadu po přezkoumání, zda přihlášky splňují zákonem požadované náležitosti, a po následné registraci kandidátních listin. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…