Nechytili velké ryby, zlobí se ministryně na žalobce kvůli Opencard. A slibuje kontrolu

26.02.2014 7:51 | Zprávy

Ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO) chce prověřit výsledky práce pražských žalobců. Reaguje tak na kritiku, že v kauze údajně předražených tramvajenek Opencard byli odsouzeni jen řadoví úředníci, zatímco tzv. velké ryby stíhány nejsou. Informuje o tom středeční Právo. Šéfka pražských žalobců ale tvrdí, že ministryně k takovému postupu právo nemá.

Nechytili velké ryby, zlobí se ministryně na žalobce kvůli Opencard. A slibuje kontrolu
Foto: ANO
Popisek: Ministryně spravedlnosti Helena Válková

„Rozhodně se chci podívat na výslednost práce pražského státního zastupitelství. Škodit jim nechci, ale některé kauzy skutečně přinejmenším zavdávají podnět ke kritice médií, což je škoda, pokud ve skutečnosti pracují dobře,“ řekla Válková listu, podle nějž chce ministryně úspěšnost zastupitelství v jednotlivých kauzách porovnat se situací v mimopražských regionech.

Šéfka Městského státního zastupitelství v Praze Jana Hercegová si myslí, že Válková k takovému kroku nemá kompetenci. Hercegová také argumentuje vysokou úspěšností práce svých podřízených. Například v loňském roce byl vydán pravomocný odsuzující rozsudek v 94,5 % z obžalob, které pražští státní zástupci podali.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

22:07 „Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

„Bude to ve finále držkopád… Jako na lodi Bounty. Tohle se v lepší společnosti nedělá.“ Tak hodnotí …