Nejen u Luhanska, ale i u Chersonu. Ukrajinci prý dali Rusům na frak

03.10.2022 8:42

Americká zpravodajská stanice CNN se vrací k úspěchu ukrajinské armády u města Lyman. Toto město bylo zcela očištěno od okupantů. Institut pro studium války (ISW) uvádí, že Ukrajincům se daří nejen na východě země, ale také na jihu u Chersonu. Dokládá to institutem zveřejněná mapa. Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov volá v souvislosti s prohrami ruské armády po užití jaderných zbraní. A kam Ukrajinci zaútočí teď? Tady je jedna z možností...

Nejen u Luhanska, ale i u Chersonu. Ukrajinci prý dali Rusům na frak
Foto: Repro Youtube
Popisek: Americká tažená houfnice M777

Ruská invaze na Ukrajině trvá už přes 200 dní a Ukrajina teď dál pokrčuje v protiofenzivě a osvobozuje od ruských agresorů vesnici za vesnici. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že město Lyman bylo definitivně zcela očištěno od ruských okupačních sil. Na jeho slova upozornila americká zpravodajská stanice CNN.

Úspěch Ukrajinců při osvobozování Lymanu ocenil i generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Tento zisk Ukrajiny „ukazuje, že Ukrajinci dělají pokroky, jsou schopni zatlačit ruské síly,“ řekl Stoltenberg v rozhovoru pro pořad televize NBC „Meet the Press“.

Server The Kyiv Post s odvoláním na agenturu AFP připomněl, že čečenský vůdce Ramzan Kadyrov prohlásil, že Rusko by mělo po neúspěchu v Lymanu zvážit použití jaderných zbraní s nízkou účinností.

„Podle mého osobního názoru by měla být přijata drastičtější opatření, až po vyhlášení válečného stavu v pohraničních oblastech a použití jaderných zbraní s nízkou účinností,“ uvedl Kadyrov na svém kanálu Telegram.

Kadyrov vládne ruské Čečenské republice s muslimskou většinou železnou rukou.

Americký Institut pro studium války - Institute for the Study of War (ISW) na sociální síti Twitter ukázal mapy, podle kterých ukrajinská armáda postupuje nejen na východě v Luhanské oblasti, ale také na jihu v Chersonské oblasti.

„Ukrajinské síly osvobozují další území kolem Lymanu a prolomily obranné pozice v severovýchodní části Chersonské oblasti,“ napsali k mapám analytici Institutu pro studium války.

 

Válka na Ukrajině

 

Novinář serveru Kyiv Post na Twitteru napsal, že teď bude důležité zvítězit v bitvě o Svatove.

„Blíží se nám bitva u Svatove. Bude velmi důležité osvobodit severovýchodní Luhanskou oblast,“ napsal doslova.

 

Válka na Ukrajině

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…