Obrovská chyba v nejvyšším ukrajinském velení. Bývalý důstojník se ozval

29.09.2024 9:40 | Monitoring

Co škodí ukrajinské armádě? Podle jednoho z někdejších ukrajinských důstojníků je to jedno z bizarních manažerských rozhodnutí učiněné kdesi v nejvyšších patrech velení. A mezitím se znovu hlásí o slovo Čína.

Obrovská chyba v nejvyšším ukrajinském velení. Bývalý důstojník se ozval
Foto: Repro X
Popisek: Další úprava ruského tanku pro odolnost vůči dronům

Někdejší ukrajinský důstojník, který na sociální síti X vystupuje pod jménem Tatarigami_AU tvrdí, že Ukrajinci měsíc co měsíc získávají 30 tisíc rekrutů, měsíčně. To je relativně hodně. Jenže jen na první dojem. Tatarigami totiž upozornil, že nově vycvičení vojáci jsou zařazováni do nových jednotek, zatímco zkušené jednotky bojující na frontě, včetně tvrdých bojů u Vuhledaru, postupně zanikají. Umírají další a další veteráni a umírají dřív, než mohou jakýmkoliv nováčkům předat své bojové zkušenosti. A to je velký problém. Tak to alespoň vidí Tatarigami.

„…po absolvování výcviku jsou noví rekruti často zařazováni do nově vzniklých brigád, i když měli referenci z jiné jednotky, která je rekrutovala. Výsledkem je, že zkušené brigády, jako je 72., nyní naplno bojující u Vuhledaru, bojující od prvního dne bojů, ztrácí své veteránské jádro, aniž by řádně předávalo zkušenosti čerstvým rekrutům, protože většina je nasměrována k novým jednotkám. Stručně řečeno, problém není v nedostatku ochotných Ukrajinců, počty v náborech stoupají, ale spíše v bizarním manažerském rozhodnutí kdesi nahoře,“ napsal Tatarigami,

„Naštěstí Rusové od roku 2022 dělají stejné chyby a vytvořili plejádu nefunkčních jednotek,“ doplnil po chvíli.

Válka na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Válka na Ukrajině

Mezitím čínský ministr zahraničí Wang I varuje před další eskalací ruské agrese na Ukrajině.

Anketa

Chcete, aby se prezident Pavel ucházel o druhé volební období?

4%
94%
hlasovalo: 36634 lidí
„Nejvyšší prioritou je zavázat se k nerozšiřování bojiště, žádné eskalaci bojů a žádné provokaci z jakékoli strany a prosazovat co nejrychlejší deeskalaci situace,“ řekl během Valného shromáždění OSN čínský ministr zahraničí agentuře AFP. Vyjádření převzal také server Kyiv Post. Čína je podle něj ochotna hrát roli zprostředkovatele jednání a nehodlá situace využít k dosažení jakýchkoliv sobeckých zisků.

Server Kyiv Post však v této souvislosti připomněl, že čínská podpora ruského obranného průmyslu sehrála významnou roli v posunu hybnosti bojiště na Ukrajině ve prospěch Moskvy, protože Číňané pomohli Rusům k cestě za moderními technologiemi ve chvíli, kdy Západ na Rusko uvalil sankce.

The Times 27. září informovaly, že západní představitelé odhalili, že blíže nespecifikovaná společnost Čínské lidové republiky (ČLR) posílá do Ruska řadu vojenských dronů k testování a případnému použití ruskými silami na Ukrajině. Západní představitel uvedl, že společnost ČLR podepsala dohodu s Ruskem v roce 2023 a že existují „jasné důkazy, že společnosti ČLR dodávají Rusku smrtící zbraně pro použití na Ukrajině“.  Informaci převzal i washingtonský Institut pro studium války (ISW).

„Americký ministr zahraničí Antony Blinken 27. září uvedl, že zhruba 70 procent ruského dovozu obráběcích strojů a 90 procent dovozu mikroelektroniky pochází z ČLR a Hongkongu a že Rusko využívá tento dovoz k výrobě raket, obrněných vozidel a munice,“ doplnil ISW.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 19 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Proč si autor nevybere jako zdroj informací, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 29.09.2024 10:21:32
někoho alespoň zdánlivě normálního? Po absolventech inkluzivního vzdělávání z Ústavu pro studium války se současnou informační hvězdou stal nějaký Origami, který si své důstojnické ostruhy vydobyl masakrováním venkovanů na Donbasu. Už staří Římané věděli, že teprve výsledek korunuje dílo. A ukrajinské výsledky jsou šílené, a žádné kecy to nevylepší. A poňafávat na Čínu, to už je vysloveně zoufalost.

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

22:30 „Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

Bývalý prezident Miloš Zeman na sobotní oslavě svých 80. narozenin uvedl, že je kvůli „neschopné vlá…