Po rozsudku nad Trumpem došla jeho straně trpělivost. Biden má problém

01.06.2024 20:40 | Monitoring

Část republikánských senátorů se po soudním verdiktu nad americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, označujícím jej viníkem ve 34 bodech obžaloby, rozhodla vyjít do boje s Bílým domem. Administrativě Joea Bidena v dopise sdělují, že se již nebudou podílet na hladkém přijímání jejích legislativních priorit či nominantů a senát vedený demokraty „převrátí naruby“. „Silná prohlášení nestačí,“ vzkázal do Bílého domu republikánský senátor Mike Lee a sdílel dopis, v němž Bidenově administrativě hrozí i neschválením financování rozpočtu.

Po rozsudku nad Trumpem došla jeho straně trpělivost. Biden má problém
Foto: Repro Youtube
Popisek: Prezident Biden promlouvá o stavu Spojených států

Protest části amerických senátorů přichází poté, co byl ve čtvrtek americký exprezident Donald Trump shledán vinným ve 34 bodech obžaloby. Soud jej odsoudil za falšování finančních záznamů v souvislosti s platbami pornoherečce Stormy Daniels, s níž měl mít údajně v roce 2006 poměr, za mlčenlivost před volbami z roku 2016.

Senátor Mike Lee z Utahu uveřejnil dopis Bílému domu, v němž osm republikánů vzkazuje, že v souvislosti s rozsudkem o vině bývalého prezidenta Trumpa zabrání americké horní komoře, aby se usnesla na čemkoliv – ať už půjde o schvalování rozpočtových prostředků na příští fiskální rok či nominace od prezidenta Bidena, ať půjde o politiky či soudní kandidáty. „Nejsme ochotni napomáhat a podporovat Bílý dům v jeho projektu rozvrátit tuto zemi,“ stojí v dopise adresovaném Bílému domu.

„Silně formulovaná prohlášení nestačí. Ti, kteří si z našeho soudního systému udělali politický kyj, musí být dohnáni k odpovědnosti. Nebudeme již spolupracovat na žádných legislativních prioritách ani na nominacích demokratů a vyzýváme všechny zainteresované senátory, aby se k našemu postoji připojili,“ připsal také Lee k prohlášení, pod nímž stojí podpis dalších sedmi amerických senátorů včetně senátorů JD Vance, Marshe Blackburna, Ricka Scotta či Marca Rubia.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Mgr. Martin Baxa byl položen dotaz

zvýšení poplatků

Proč chcete zvyšovat TV poplatky a rozšířit seznam poplatníků za vysílání ČT? Tvrdíte, jak je to důležité, že jde o nezávislé médium, ale kde byla třeba nezávislost, když do jedné předvolební debaty pozvala předsedy stran, i když některé strany tvořili koalici? To podle mě nebylo vyvážené ani objekt...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je to v USA jako za totality kdysi u nás, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKocum , 02.06.2024 10:47:07
Prostě a jednoduše se ti co vládnou snaží udržet za každou cenu. To má ale obrovský vliv na celý svět. mimo jiné to u nás vyneslo na vrchol Fialu a jeho neschopnou vládu. Snaží se bez ohledu na názor občanů na svých postech zabetonovat.

|  6 |  0

Další články z rubriky

Tleskali prezidentovi Argentiny, Klausovi nadávají. Divné. Kovanda ukázal, jak moc se podobají

19:30 Tleskali prezidentovi Argentiny, Klausovi nadávají. Divné. Kovanda ukázal, jak moc se podobají

Argentinský prezident Javier Milei v pondělí na přednášce v paláci Žofín tvrdě kritizoval politiku z…