Poche se snaží obměkčit Hrad. Mohl by prý prezidentovi domluvit schůzku u Trumpa

08.09.2018 15:31 | Zprávy

Předseda vlády Andrej Babiš (ANO) opakovaně zdůrazňuje, že nechce Miroslava Pocheho (ČSSD) za ministra zahraničí. Poche je však toho názoru, že do toho Babiš nemá moc co mluvit. Vysvětlil také, proč. Pár slov přidal i na adresu prezidenta Miloše Zemana a Jiřího Paroubka.

Poche se snaží obměkčit Hrad. Mohl by prý prezidentovi domluvit schůzku u Trumpa
Foto: red
Popisek: Miroslav Poche

Kandidát ČSSD na ministra zahraničí europoslanec Miroslav Poche v rozhovoru pro Info.cz zopakoval, že věří, že bude ministrem zahraničí ve vládě Andreje Babiše (ANO). Předseda vlády sice důrazně odmítá, že by Pocheho pustil do své vlády, ale kandidát sociální demokracie má za to, že do toho Babiš nemá moc co mluvit. Proč?

Protože hnutí ANO si také do vlády prosadilo své ministry a nikoho se neptalo na názor. Proto dnes vládu řídí trestně stíhaný premiér, což je značně neobvyklé. ČSSD podle Pecheho sice byla proti, ale nebylo jí to nic platné. Tím spíš by dnes Babiš měl respektovat fakt, že je Poche kandidátem ČSSD na ministra zahraničí a jednat podle toho. Zvláště v situaci, kdy má Poche jasnou podporu předsedy strany Jana Hamáčka, který ministerstvo zahraničí dočasně řídí.   

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

mír

To, že si většina lidí přeje mír, je logické a pochopitelné, ale zeptám se vás jinak. Když Ukrajina teď přistoupí na podmínky Ruska, vzdá se části svého území a zaváže se nevstoupit do NATO ani EU nebude tak její dosavadní snaha ubránit se, při které vyhaslo spousta životů úplně zbytečná? A má vůbec...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec ODS? „Fiala bude chtít post předsedy SPOLU.“ Václav Klaus už tuší

20:02 Konec ODS? „Fiala bude chtít post předsedy SPOLU.“ Václav Klaus už tuší

Zakladatel ODS, první český premiér a druhý český prezident Václav Klaus pro měsíčník TO komentoval …