Pomsta Jiřího Stracha Pirátům začala hned po volbách

10.06.2024 6:05 | Monitoring

Evropské volby jsou za námi. Mezi největší poražené patří bezesporu Piráti, kteří uhájili jen jeden ze tří mandátů v Bruselu. Svou výraznou kampaní, do které vtáhl i stranická vládní esa, překvapil exposlanec Mikuláš Ferjenčík, dvanáctka letošní kandidátky. Ale ani ministr zahraničí Lipavský v legračním převleku mu k úspěchu nepomohl. A sůl do ran mu přisypal známý režisér Jiří Strach, který Ferjenčíka minulý týden vyzval k zaplacení 150 tisíc za porušení autorských práv.

Pomsta Jiřího Stracha Pirátům začala hned po volbách
Foto: X/Piráti
Popisek: Jan Lipavský v kostýmu anděla v rámci neúspěšné kampaně Mikuláše Ferjenčíka do Bruselu

„Boží mlýny melou, Miki,“ napsal po vyhlášení výsledků na sociální síť X režisér Jiří Strach, který se v současnosti s Ferjenčíkem hádá o autorská práva. Ferjenčík totiž své výrazné předvolební klipy, ve kterých mu komparz dělal mimo jiné i ministr zahraničí Jan Lipavský, zarámoval do podoby veleúspěšné pohádky Anděl Páně. Kromě anděla Lipavského se v nich prohání také anděl Jakub Michálek a čert Zdeněk Hřib. Jiří Strach na předvolební spot reagoval skrze agenturu Dilia, která se stará o autorská práva. Na stole leží požadavek 150 tisíc za užití duševního vlastnictví bez svolení a zároveň výzva ke stažení spotu z prostoru internetu. Strach na závěr svého příspěvku ještě v ironizujícím duchu připojil Ferjenčíkovo volební heslo „vote Jesus“ založené na jisté fyzické podobě 37letého Ferjenčíka s Ježíšem Kristem. Pod Strachův příspěvek si v duchu boje o autorská práva přisadil i poslanec ANO Patrik Nacher, když kromě volebního neúspěchu zmínil ještě i tuto Ferjenčíkovu bolístku. „Plus 150 tisíc další náklady,“ napsal pobaveně.

Dodejme, že pro ParlamentníListy.cz se Strach vyjádřil hned po prvním Ferječíkově volebním spotu, kdy řekl: „Blbečky nekomentuji.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Já se tím postupným pyjátským debaklem královsky bavím, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBill Pilgrim , 10.06.2024 11:30:44
Nejdříve 4 mandáty v PSP a teď tohle. Ona sice i ta Gregorová je blbá jak troky, ale už je jenom jedna. Příští volby to začistíme a Klein může natočit film Konec Pyjátů v Čechách n ebo Jak svět přichází o Pyjáty.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Senátor Šlachta. Šídlo se neudržel

15:20 Senátor Šlachta. Šídlo se neudržel

Senátor Robert Šlachta. Nic tak nerezonovalo českými sociálními sítěmi v prvních minutách sčítání, j…