Poslanec ODS: Putin hraje o život. Už nemůže skončit na odpočinku

04.10.2022 13:52 | Ze sítí

Poslanci ODS Jan Skopeček a Karel Krejza usedli ke svým počítačům a jali se odpovídat na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Skopeček jako ekonomický expert ODS oznámil, že inflace začíná klesat, ale bude ještě trvat, než se výrazněji projeví kroky ČNB a vlády. Došlo i na dobu covidovou. Skopeček dostal vynadáno. Krejza ve své odpovědi k válce na Ukrajině zdůraznil, že ruský prezident a diktátor Vladimir Putin teď už nehraje o nic menšího, než o svůj život.

Poslanec ODS: Putin hraje o život. Už nemůže skončit na odpočinku
Foto: ODS
Popisek: Karel Krejza

Místopředseda Sněmovny Jan Skopeček se jako ekonomický expert ODS věnuje ekonomickým otázkám. Zdůrazňuje mimo jiné, že inflace, která je v Česku jedna z nejvyšších v rámci celé EU, už dál neroste.

„Není pravdou, že by inflace stále rostla. Již v srpnu máme zaznamenaný pokles a ten se dá po zveřejnění zářijových čísel ČSÚ předpokládat i v následujících měsících. Jsou to právě úrokové sazby a jejich zvyšování, které jsou hlavním nástrojem v krocení inflace. Bohužel nikdo nemá nástroj, kterým bychom dokázali zkrotit inflaci během měsíce. Opatření ČNB i vlády se vždy projevují minimálně během roku,“ pravil Skopeček.

Došlo i na dobu covidovou a tady Skopeček dostal od jednoho ze čtenářů vyčiněno.

Opozice podle vás rozděluje společnost, ale ač jsem volič vaší koalice, podle mě jste se v době covidu chovali úplně stejně. Nemyslíte, že je tedy obecně něco shnilého v české politice? Možná by pomohla zásadní obměna, i když, když vidím zástupce ,nových' stran, tak o tom pochybuji. Co třeba vy děláte pro to, abyste stmelili společnost? Myslíte, že tomu třeba pomůžou výroky Pekarové o svetru nebo dokonce Fialovo odsouzení demonstrantů na Václaváku jako proruských bůh ví co. Mně opravdu přijde, že fatální problém všech politiků je hodně špatná komunikace. Stačí se podívat, jak zde odpovídáte. Prostě lidi a jejich problémy ignorujete, a pak se divíte, jak to tu vypadá,“ napsal pan Vítězslav M.

Skopeček se ohradil, že stávající vláda skrze covidová nařízení společnost nerozděluje.

„Opravdu nemohu souhlasit s tím, že bychom se chovali ,úplně stejně'. Vláda Petra Fialy nezavedla lockdowny, nenařídila povinné očkování ani nezavírala hranice. Co se týče komunikace, tak tam je vždy a u každého prostor pro zlepšení,“ napsal Skopeček.

Poslanec Ústeckého kraje v barvách ODS Karel Krejza taktéž odpověděl na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz.

Prozradil, zda i v této válečné situaci, kdy Ukrajina získává zpět části vlastního území obsazeného po 24. únoru ruským agresorem, věří v to, že se zrodí nějaká rusko-ukrajinská mírová dohoda?

Doufám, že to skončí tak, že Rusko opustí okupovaná území, Putin půjde před tribunál atd. a začnou se platit reparace. Víte, když se podíváme do historie, tak jako faktor uzavření míru, pokud nedošlo k výslovné porážce jedné z válčících stran, byl vždy čas, počet obětí a ekonomické náklady na válku a nálada obyvatel. Putinovi do hlavy nevidím, ale musíte si uvědomit, že on hraje o vlastní život. On už nemůže skončit jako diktátor na odpočinku někde v dače za Moskvou. V každém případě mobilizace je další krok k vyostření situace...“ napsal Krejza.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …