Rath chce mezi nás? A kdy to zkusí Kajínek, ptají se senátoři

28.07.2018 18:14 | Zprávy

Členové horní parlamentní komory se podivují tomu, že prozatím nepravomocně odsouzený David Rath, jenž byl policií přistižen se sedmi miliony v krabici od vína, chce kandidovat do Senátu Parlamentu ČR. Oněch sedm milionů mohlo pocházet z korupční činnosti.

Rath chce mezi nás? A kdy to zkusí Kajínek, ptají se senátoři
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

David Rath dal najevo, že by se rád vrátil do nejvyšších pater politiky. Konkrétně by rád vstoupil do horní parlamentní komory – do Senátu – a to v Litoměřicích. Serveru Lidovky.cz sdělil, že měl možnost podrobně si prohlédnout litoměřickou věznici, takže tento senátní obvod zná trochu jinak než jeho protikandidáti, což by mohla být jeho výhoda.   

Prozatím prý neví, s podporou jakého hnutí by mohl kandidoat. Jedná s více subjekty.

Když se o tom, že Rath zvažuje vstup do Senátu, dozvěděli již zvolení senátoři, netušili, jestli nejde jen o žert. Reakce některých politiků působících v horní komoře Parlamentu přinesl server iDnes.cz. „Bude příštím kandidátem Jiří Kajínek? Dnes je apríl, nebo ne? Tak reagují senátoři i diskutující na sociálních sítích na záměr bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha jít do senátních voleb,“ napsal server.

Senátor Jan Horník zvolený za hnutí Starostové a nezávislí prý musel chvíli přemýšlet, jestli si nepopletl datum a není třeba „apríl“. Jeho kolega Libor Michálek dodal, že lidé mají jistě dost rozumu a Ratha nezvolí. Pokud bude opravdu kandidovat. Pakliže by byl zvolen, znovu by získal imunitu a Senát by musel hlasovat o jeho vydání k případnému soudnímu jednání. V této souvislosti se sluší připomenout, že Rath byl odsouzen k odnětí svobody v délce 8,5 roku. Prozatím nepravomocně.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Masakr v Británii. Levičák Starmer je blízko k rekordnímu triumfu

0:01 Masakr v Británii. Levičák Starmer je blízko k rekordnímu triumfu

Britové si zvolili novou sněmovnu. K moci se podle předběžných odhadů po 14 letech podle očekávání v…