Ředitelka Opavské kulturní organizace ke konci srpna rezignuje

03.07.2018 11:49 | Zprávy

Opava 3. července (ČTK) - Ředitelka Opavské kulturní organizace (OKO) Jana Hynarová ke konci srpna rezignuje. Vysvětlila to osobními důvody. ČTK to dnes řekl mluvčí města Roman Konečný. Vedení Opavy tak bude po šesti letech hledat šéfa této příspěvkové organizace. Předchozí ředitelku vedení radnice odvolalo pro manažerská selhání.

Ředitelka Opavské kulturní organizace ke konci srpna rezignuje
Foto: nm.cz
Popisek: Slezské zemské muzeum v Opavě

"Paní ředitelka se rozhodla skončit na postu z osobních důvodů, a to k poslednímu srpnovému dni. Jsem, rád, že máme dostatek času na to, aby v klidu mohla svou funkci předat. Zároveň bych jí moc rád poděkoval za práci, kterou pro kulturu ve městě vykonala, což šlo vidět například na divácky velmi navštěvovaných akcích a výstavách. Myslím si, že za bezmála šest let ve vedení této organizace odvedla kus dobré práce," řekl primátor Radim Křupala (ČSSD). Opavští radní v nejbližší době rozhodnou o dalším postupu.


V posledních osmi letech byla Hynarová třetí ředitelkou organizace. Místo bylo pro město dlouho problematické a dokonce se hovořilo o zrušení celé organizace, která je nestabilní od podzimu 2010, kdy po komunálních volbách rezignovala tehdejší ředitelka Irena Šindlerová. Její nástupkyni Danielu Pekárkovou městská rada odvolala v červenci 2012 kvůli manažerskému selhání. Z následného výběrového řízení vyšla vítězně právě Hynarová.

Opavská kulturní organizace hospodaří s rozpočtem okolo 16 milionu korun. OKO zajišťuje provoz a dramaturgii Obecního domu i zrekonstruovaného Domu umění. Zaměstnává 14 lidí.

dvc hj

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

19:40 Přijde iniciativa na mír na Ukrajině, řekl Orbán. Podkopl Green Deal

V uplynulých dnech maďarský premiér Viktor Orbán vystoupil na výročním fóru v Kötcse a na Abrossetti…