Rowlingová jede dál. „Není vám pomoci.“ Na ženy s penisem nevěří

10.07.2024 16:01 | Monitoring

Spisovatelka J. K. Rowlingová, která je na sociálních sítích velmi aktivní, v kritice progresivistického vnímání genderu prohlásila, že „je asi posedlá démonem, který odmítá věřit, že ženy mají ptáky“. Autorka série knih o Harry Potterovi je dlouhodobě známá tím, že se ohrazuje proti transsexuální lobby a veřejně prohlašuje, že existují jen dvě pohlaví.

Rowlingová jede dál. „Není vám pomoci.“ Na ženy s penisem nevěří
Foto: jkrowling.com
Popisek: J. K. Rowlingová

Naposledy se Rowlingová trefovala do nové ministryně pro ženy a rovnost Anneliese Doddsové. Ta v minulosti v rozhovoru pro BBC dostala otázku, jak definovat ženu. Místo jednoduché odpovědi Doddsová prohlásila, že v zákoně jsou různé definice ženy, a ještě dodala, že důležitý je kontext.

„Musím říct, že právně existují různé definice toho, co je to vlastně žena. Když se podíváte na definici v zákoně o rovnosti, myslím, že se tam píše jen o někom, kdo je dospělý a je žena, ale neříká se tam, jak definovat jednu z těchto věcí. Myslím, že to je pak... máte biologickou definici, právní definici, všechny tyhle věci,“ řekla doslova Doddsová. „Myslím, že záleží na kontextu, jistě. Víte, jsou lidé, kteří se rozhodli, že... že musejí udělat tento přechod, což je pochopitelné, protože žijí jako ženy, chtějí být definovány jako ženy,“ vysvětlovala neurčitě Doddsová.

Autorka knížek o Harry Potterovi Doddsovou veřejně zkritizovala za takové uhýbání odpovědi. „Naivně jsem si myslela, že úkolem zákonodárců je věci vyjasňovat, ne vnášet další zmatek,“ uvedla mimo jiné.

Rowlingová je už proslulá tím, že se ohrazuje proti transsexuální lobby. Například když se trefovala do komentáře s titulkem „Vytváříme rovnější postcovidový svět pro lidi, kteří menstruují“.

„Lidé, kteří menstruují? Pro ty přece nějaké slovo bylo. Pomozte mi někdo. Žeby? Žemy? Žery?“ reagovala sarkasticky spisovatelka, za což schytala kritiku od proponentů rovnosti.

Jeden z nich dokonce naznačil, že Rowlingová je tak radikální, že „už pro ni není spásy“.

Na to Rowlingová odpověděla svým sarkasmem, že je asi posedlá démonem. „Ano, jsem. Manžel loni zavolal knězi a zjistil, že vymítání bude stát asi 500 liber. Neříkám, že by na to Neil neměl, ale rozhodl se koupit láhev svěcené vody a udělat to sám, což je důvod, proč jsem stále posedlá démonem, který odmítá věřit, že ženy mají ptáky,“ nebrala si servítky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

válka na Ukrajině

Dobrý den, souhlasím s Vámi, že čeští politici by měli sledovat zájmy ČR, ale Vaše vyjádření na mě působí tak, že bysme měli být lhostejní k tomu, co se děje kolem nás. Nemyslíte, že si Ukrajina naši pomoc zaslouží, protože nebýt v NATO, dost pravděpodobně jsme na tom stejně jako Ukrajina. Nebo jsou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ostnatý drát, pane Foltýne?“ Dan Vávra a jiní po „sv*ních“. I ambasáda USA mluví

4:44 „Ostnatý drát, pane Foltýne?“ Dan Vávra a jiní po „sv*ních“. I ambasáda USA mluví

Herní vývojář a zakladatel Společnosti pro obranu svobody projevu Daniel Vávra se ptá, jakým způsobe…