Sanitární kordon kolem ANO. Už i ódéesákovi to přišlo ostudné

20.07.2024 21:46 | Monitoring

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS) odsoudil, že v Evropském parlamentu byl zformován „sanitární kordon“, který má částečně odstřihnout od rozhodování některé strany včetně frakce Patrioti pro Evropu, v níž je i české ANO. „Vypovídá to o hlubokém demokratickém deficitu EU,“ zhodnotil v pořadu 360° na CNN Prima News a podotkl, že tato praktika je „ostudná“. Dle ministra pro evropské záležitosti Martina Dvořáka (STAN) však jde o nutné vyšachování stran, které „jasně deklarovaly, že mají zájem oslabovat Evropskou unii, tak ať se nediví,“ vzkázal.

Sanitární kordon kolem ANO. Už i ódéesákovi to přišlo ostudné
Foto: Screen: CNN Prima News
Popisek: Jan Skopeček z ODS v pořadu Partie.

Skopeček považuje za „ostudný“ vznik tzv. „sanitárního kordonu“ – neformální dohody evropských lidovců, socialistů a liberálů neumožnit části europoslanců zastávat v Evropském parlamentu vyšší funkce a odstřihnout je tak de facto od možnosti většího rozhodování ve stěžejních otázkách.

„Jsem velkým kritikem toho, jak se Evropský parlament chová k některým politickým stranám. Já s nimi mohu nesouhlasit, jisté jednotlivce dokonce mohu považovat za nebezpečné, ale je ostudné, že v europarlamentu vznikají ‚sanitární kordony‘. Vypovídá to o hlubokém demokratickém deficitu EU,“ uvedl Skopeček pro pořad 360° na CNN Prima News.

Dohodu, která je namířena proti frakci Patrioti pro Evropu, v níž jsou za Česko europoslanci hnutí ANO a Motoristů s Přísahou, a proti frakci Evropa suverénních národů, v níž zasedají i europoslanci SPD, okomentoval rovněž s poukazem na údajný „dvojí metr“, který v unijních strukturách figuruje a setkává se i s tichou reakcí médií.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Však ono dojde i na tu drahou Dvořákovic nulu., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseoptimus , 21.07.2024 13:16:11

|  7 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…