Schůzi o Fridrichové zpestřila její fotka. Jak to bylo doopravdy

20.08.2024 16:45 | Reportáž

Při pondělní mimořádné schůzi Rady ČT ke zrušení pořadu 168 hodin vystupovali někteří radní tak, jako kdyby se cítili být manažersky nadřazeni generálnímu řediteli. Odvolávali se také na veřejnost, kterou ovšem s výjimkou pár desítek „chvilkařů“ demonstrujících před budovou České televize, konec 168 hodin příliš netrápí. „Pro mě to není spor generálního ředitele a Nory Fridrichové, pro mě to je hledání pravdy a otázka toho, kdo a jak moc lže, o čem si vymýšlí,“ konstatoval při jednání Vlastimil Ježek, jeden z iniciátorů konání mimořádné schůze.

Schůzi o Fridrichové zpestřila její fotka. Jak to bylo doopravdy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mimořádné jednání Rady České televize kvůli ukončení pořadu 168 hodin

Průběh pondělního mimořádného jednání Rady České televize ohledně zrušení pořadu 168 hodin popsala některá média poněkud v rozporu s realitou. Pro první usnesení, že Rada České televize bere na vědomí informaci generálního ředitele o zrušení pořadu 168 hodin, hlasovalo 10 radních, 1 byl proti a 5 se zdrželo. Nešlo tedy o těsnou většinu, jak se také někde objevilo. A to už vůbec neplatí pro druhé usnesení, v němž Rada ČT žádá generálního ředitele Jana Součka o předložení vysílacího schématu publicistiky do 10. září a o informaci, čím bude pořad 168 hodin nahrazen. V tomto případě bylo hlasování dokonce jednomyslné, pro přijetí tohoto usnesení zvedlo ruku všech 16 přítomných radních.

Na tři a půl hodinovém jednání, o které požádalo předsedu Karla Nováka osm z 18 členů Rady České televize, se velice často iniciátoři této schůze odvolávali na veřejnost, kterou zastupují, a tudíž se jejím jménem ptají na okolnosti i důvody, proč ke zrušení pořadu došlo. Na veřejnost se odvolávala i moderátorka Nora Fridrichová, které radní dopřáli výsadu posledního slova na závěr schůze. „Myslím si, že ta argumentace, takhle tvrdá a takhle nás odsuzující, se koná jenom z toho důvodu, že tím vysvětlujete konec 168 hodin. Protože to dosavadní vysvětlení působí – řekněme – ne zcela pevně. A zdá se, že veřejnost má trochu problémy ho přijmout,“ konstatovala Nora Fridrichová.

Za veřejnost se nemůže vydávat pár desítek „chvilkařů“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Odchod do důchod

Připouštíte, že je dost asociální, když chce vláda navyšovat věk odchodu věku do důchodu? Jelikož má vláda většinu, tak si to určitě prosadí, zajímá mě, zda to projde i přes senát? Tam má sice tato koalice také většinu, ale třeba je víc takových jako vy, co je proti? Nebo jste proti a přesto budete ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přímočaré řešení je, zakódovat programy ČT a ať si je platí ti, kdo je chtějí sledovat., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSamot_707 , 20.08.2024 17:03:35
Pijavice v ČT chcípnou hlady zcela demokratickým postupem.

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

4:45 „Těm Rusákům není nic svatý.“ Akce s Foltýnem a Koudelkou, v publiku odpůrci

„Těm Rusákům není nic svatý.“ Těmito slovy shrnul místopředseda Jan Bartošek bezpečnostní konferenci…