Ševčík u hromady dřeva a české vlajky odhalil Fialův rozpočet

09.09.2024 13:50 | Komentář

Docent Miroslav Ševčík promluvil pro server ParlamentníListy.cz. Promluvil ze Zlatých hor na severu Moravy a zdůraznil, že se Česko bude muset možná vrátit k těžbě zlata, protože vláda Petra Fialy (ODS) dovedla Česko do tak tragické situace, že zdaleka nebude stačit jedno volební období, aby se celá naše země vzpamatovala. Prozradil také, jak se zajistil na zimu, protože s vládou Petra Fialy si nebude moct dovolit topit elektřinou.

Ševčík u hromady dřeva a české vlajky odhalil Fialův rozpočet
Foto: Repro X
Popisek: Docent Miroslav Ševčík

Ekonom Miroslav Ševčík se po čase opět přihlásil o slovo. Na adresu vlády pětikoalice nešetřil ostrou kritikou.

„Tato vláda je marnost nad marnost. 230 miliard korun roční deficit, to je v podstatě zoufalost,“ začal zostra.

A hned se zastal šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

„Chci vám připomenout, těm, kteří jste kritizovali vládu Andreje Babiše i vlády předchozí, že za roky 2015 až 2019 byl celkový deficit 32,8 miliardy. To je rok 2015, 2016, 2017, 2018 a 2019. Za pět let. Takže průměrný deficit byl 6,56 miliardy korun ročně. No, nejsou tito vládci zoufalci?“ obořil se na kabinet Petra Fialy (ODS).

Jedním dechem dodal, že v dobách covidu, konkrétně za roky 2020 a 2021 byl 787 miliard a přímá podpora z toho činila 545 miliard. „Takže se trochu proberme, podívejme se na to a uvidíme, že tato vláda je zoufalá a marná a vytváří pro nás nebezpečné prostředí, které bude třeba napravovat. A nebude na to stačit jeden politický cyklus,“ zdůraznil Ševčík.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nejsem ekonom, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseŠťoural , 09.09.2024 14:58:12
Ale kdyz se ven dostane informace, ze 20% pracujici populace dela pro erar, bude asi neco spatne. Kdyz k tomu pripoctete zamestnance neziskovek, cirkvi, policie, vojsko, uklidove sluzby atd, ta k vyvstava otazka, jestli vubec ten zbytek pracujivich, kteri vytvari hodnoty je schopen uzivit tak mega erar. K tomu je potreba pripocist 120mld pro ukrajinu plus davky ukrajincum. Myslim si, ze pod vedenim Fialovy aspen smecky cr kraci k zaniku. A aspenu ve vedeni zeme se volbami rozhodne nezbavome, pane Sefciku. Zajisti to korespondencni volba. Treba se vymeni figurky, ale noticky z aspenu a usa ambasady zuszanou stejne. Jenom bych pripomnel :.z Aspenu jsou : krivopriseznik na Hrade, ktery naplno rekl ukrajina na prvnim miste, a dale fiala, rakusan, lipavsky, pekarova, farsky, stredula, za mafii v talarech bradacova atd, dale Nerudova, madl.atd. z toho jasne plyne, ze aspen prorostl do vedeni zeme a obsadil vsechny slozky. Tohle zadne volby nenapravi. Kdopak ovlada Aspen ?

|  23 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…