Škromach varoval Sobotku před střetem, který prý přijde

03.03.2014 12:20 | Zprávy

Místopředseda Senátu a dlouholetá známá tvář ČSSD Zdeněk Škromach poskytl rozhovor magazínu Týden. V něm pohovořil o svém současném „klidnějším“ režimu i o budoucnosti ČSSD. V té podle něj může dojít ke střetu mezi nečekanými soupeři.

Škromach varoval Sobotku před střetem, který prý přijde
Foto: rep
Popisek: Zdeněk Škromach

Současná vláda mu svou strukturou připomíná tu Vladimíra Špidly z roku 2002. „S tím rozdílem, že tehdy jsme měli resort financí,“ upozorňuje. Dnes ČSSD má z ekonomických resortů jen Ministerstvo průmyslu a obchodu a podle Škromacha na to doplatí. Bude prý muset vysvětlovat, proč není na důchody, školství a zdravotnictví, zatímco koaliční strany jim budou vyčítat, že plýtvají.

„V zásadě budeme vnímáni tak, že chceme rozdávat, ale nemáme na to, a koaliční partneři budou ti dobří, budou stavět silnice, realizovat ekologické projekty, protože povedou resorty, kde se financuje venkov,“ varuje zkušený praktik.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senát se přebarvil. Babišovo ANO posílilo. Kdo půjde do vedení?

16:50 Senát se přebarvil. Babišovo ANO posílilo. Kdo půjde do vedení?

Docent Břetislav Rychlík, plukovník Robert Šlachta, profesor Stanislav Balík nebo profesor Miroslav …