Štěpánek vyrukoval proti Koudelkovi. „Za totalitní nehoráznost by již neměl být ředitelem“

04.08.2022 14:25 | Ze sítí

První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek se opřel do šéfa BIS Michala Koudelky. V nedávném rozhovoru pro SeznamZpravy.cz se totiž vyjádřil také údajnému znevažování předsedy Senátu a předsedkyně Poslanecké sněmovny, které podle Koudelky nahlodávají důvěru společnosti ve stát. Štěpánek jeho slova označil za totalitní nehoráznost.

Štěpánek vyrukoval proti Koudelkovi. „Za totalitní nehoráznost by již neměl být ředitelem“
Foto: Archiv P. Štěpánka
Popisek: První místopředseda Trikolory Petr Štěpánek

Ředitel Bezpečnostní informační služby Michal Koudelka se v nedávném rozhovoru zastával vládních představitelů, když vysvětloval svůj postoj k dezinformacím.
 
„Pokud někdo šíří, že Petr Fiala na Ukrajině nebyl, tak je to lež, a ne názor či kritika. Jde o to, kdo a jakým způsobem tyhle informace šíří a do jakého kontextu je zasazuje, a to už pak pohled na celý problém mění. Nebo vzpomeňme si na docela ošklivé útoky na ministra vnitra nebo na ministryni obrany, která dělá velmi odhodlaně a velmi dobře svoji práci. A velmi odvážně, musím říct. Přesto místo poděkování čelí velmi nevybíravým útokům. Nebo znevažování předsedy Senátu a předsedkyně Poslanecké sněmovny. A toto všechno má tendenci nahlodávat důvěru společnosti ve stát. A to ve chvíli, kdy čelíme tak vážnému ohrožení. A ty útoky budou pokračovat a budou ještě rozsáhlejší a masivnější, možná zrádnější, ale my na ně prostě musíme být připraveni reagovat,“ uvedl Michal Koudelka v rozhovoru pro SeznamZpravy.cz.
 
Jeho výrok však nezůstal bez ostré reakce. Za totalitní nehoráznost ji označil první místopředseda Trikolory Petr Štěpánek. „Pokud ředitel Bezpečnostní informační služby vypustí z úst takovouto totalitní nehoráznost, druhý den by už neměl být ředitelem. Důvěru společnosti ve stát totiž nenahlodávají podobné výroky občanů, nýbrž právě takové politické exempláře, jako jsou předsedkyně Poslanecké sněmovny Pekarová Adamová, předseda Senátu Vystrčil či ředitel BIS Koudelka. A nezadatelným právem občanů demokratické země je takové politické exempláře kritizovat,“ uvedl Petr Štěpánek a rýpl si: „Jistě, v totalitních zemích je to jinak.“ 
 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …