Svoboda spustil „zátah“ na koloběžkáře. Je zle. Vrátilo se mu to. I s fotkami

19.07.2024 16:33 | Monitoring

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) rozjel ve spolupráci s městskou policií akci zamířenou na neukázněnou jízdu kol a elektrických koloběžek. „Kola ani koloběžky na chodník nepatří, pro chodce jsou hrozbou,“ uvedl Svoboda. Množství lidí ale reaguje s tím, že by Svoboda měl raději řešit neukázněné řidiče automobilů, kteří na chodnících parkují a omezují tak prostor pro pěší.

Svoboda spustil „zátah“ na koloběžkáře. Je zle. Vrátilo se mu to. I s fotkami
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor Bohuslav Svoboda

„Kola ani koloběžky na chodník nepatří, pro chodce jsou hrozbou. Je to problém hlavně v centru, ale nejen tam. Proto jsme ve spolupráci s městskou policií rozjeli v těchto dnech další akci, která se na neukázněnou a nebezpečnou jízdu zaměřuje. Bezpečnost v pražských ulicích bereme vážně,“ uvedl na síti X Svoboda.

Ve videu z prvního dne kontroly ještě dodal, že jde o nesmírně důležitou věc, protože zejména koloběžkáři ohrožují chodce a riziko střetu je prý velmi vysoké. „Ty koloběžky jezdí rychle, mají elektropohon, takže jezdí tiše. Ta poranění jsou pak většinou závažná, jsou to poranění hlavy, končetin. Narůstání takových nehod je zbytečné, a proto se tomu snažíme zabránit právě takovými akcemi jako dneska,“ dodal Svoboda.

 

 

Lidé ale reagují s tím, že Svoboda je mimo realitu a hlavní problém v pražské dopravě je spojen s množstvím automobilů. „Primátor Bohuslav Svoboda se zřejmě rozhodl, že nám dokáže, jak moc mimo realitu tohoto města žije. Zatímco nasazuje 60 strážníků na boj s koloběžkaři a cyklisty na chodnících (nechávám stranou důvod, proč vlastně po chodnících jezdí), pražské chodníky vypadají takto…“ reagoval zastupitel Prahy 8 Václav Stránský a přiložil řadu fotografií, jak auta po Praze parkují na chodnících.

 

 

„Těším se, až takhle intenzivně začne pan Svoboda řešit auta, co na chodník nepatří,“ stojí v jiném komentáři.

 

 

„Tak v Praze už se nedá ani jít kousek po chodníku, protože všude stojí auta, ale politici budou řešit koloběžky,“ přidal se další komentující.

 

 

Někteří byli ve svých vyjádřeních mnohem ostřejší. „Super. Ve městě, který totálně ovládla auta, řeší ‚pan primátor‘ koloběžky a kola. Taková beznadějně zkurvená země,“ objevilo se v jednom z mnoha podobných příspěvků.

 

 

Od Svobody a ODS jde podle ostatních o úplnou parodii na vrcholovou politiku. „Milá ODS, co je tohle zase za parodii? Parodie je to video, Praha je doslova terorizována individuální automobilovou dopravou a ne koloběžkami. Parodie je ten člověk, hrající si na primátora města Prahy,“ mají jasno lidé.

 

 

A objevila se i řada komentářů připomínajících Svobodovo parkování na chodníku. „Jasně, že panu primátorovi vadí, když jsou na chodníku koloběžky, protože tam pak nemůže zaparkovat,“ uvedl komentující.

 

 

„Tohle video natočil ten samý dědek, který zaparkoval takhle,“ připomněli mnozí další.

 

 

Bývalý diplomat a europoslanec za ANO Petr Ježek pak suše konstatoval, že Svoboda řídí Prahu jako Vietnam před desítkami let. „Řídit Prahu 2024 jako Saigon v polovině minulého století,“ uvedl Ježek.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vám vadí auta parkující na chodníku?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAch jo (bls1) , 19.07.2024 17:26:19
Tak proč proti tomu něco neuděláte v NOVĚ stavěných čtvrtích? Tam se staví ulice stejně široké jako v 19. století. A to ještě Piráti šli na ruku developerům a zrušili povinnost podzemních parkovacích prostor. Prý tak budou levnější byty...

|  8 |  0

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…